Λίγα λόγια για μένα

Γεννήθηκα στη Νίκαια της Λάρισας, στις 7 Ιανουαρίου του 1971.ΡΕΝΑ - ΛΕΥΚΟ
Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) από όπου αποφοίτησα το 1995.
Συνέχισα τις σπουδές μου απoκτώντας το Μεταπτυχιακό μου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), University of Illinois, το 1997. Από τότε είμαι μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του οποίου διετέλεσα εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής (2000-2002).
Εργάστηκα ως Πολιτικός Μηχανικός ασχολούμενη με τη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών τεχνικών έργων, την ανέγερση οικοδομών και την κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων από το 1995 μέχρι το 2010. Το τεχνικό μου γραφείο εξελίχθηκε σε ομόρρυθμη τεχνική εταιρία, της οποίας είμαι Πρόεδρος.
Είχα πάντα ενδιαφέρον για τα κοινά. Έτσι, αποφάσισα να συμμετέχω ενεργά υποβάλλοντας υποψηφιότητα στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002. Οι συμπολίτες μου από όλο το νομό με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και εκλέχτηκα Νομαρχιακή σύμβουλος –μεταξύ των πρώτων– το 2002 και στις επόμενες εκλογές του 2006.
Το 2005 ανέλαβα Αντινομάρχης Λάρισας, θέση που διατήρησα για έξι χρόνια –μέχρι το 2010– έχοντας την ευθύνη των τομέων του Προγραμματισμού, των Οικονομικών, της Πολεοδομίας, της Αγοράς, του Εμπορίου και της Ανάπτυξης (Βιομηχανία-Τουρισμός). Τα χρόνια αυτά υπηρέτησα το νομό μας και συγκεκριμένα: ήμουν Πρόεδρος της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Νόμου Λάρισας), διευθύνουσα σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Ν. Λάρισας, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος Leader του Ν. Λάρισας, Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, Υπεύθυνη του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2000-2006 για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για ανέργους, ειδικές κοινωνικές ομάδες και γυναίκες.
Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 εκλέχτηκα Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ορίστηκα Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, καθήκοντα τα οποία άσκησα μέχρι 31/8/2014. Συμμετείχα στο Πρόγραμμα ERASMUS για αιρετούς έχοντας επιλεγεί ανάμεσα σε 100 αιρετούς από όλη την Ευρώπη και είμαι Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.
Από το Σεπτέμβριο του 2014 είμαι Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων. Εκλέχθηκα Γενικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ Θεσσαλίας) , μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Λάρισας και μέλος του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Π.Ε Λάρισας .

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s