Η Λάρισα θέλει Νέες ιδέες, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο

-«Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες καινοτόμες ιδέες, που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Δημοτών, στις γειτονιές, στην Πόλη -πρόγραμμα που υιοθετεί τις πλέον καλύτερες πρακτικές από τους ισχυρότερους Δήμους της Ευρώπης. Καλώ τον καθένα από εσάς να μελετήσει τα προγράμματα, να συγκρίνει και να αποφασίσει»

-«Ζητώ τη θετική ψήφο των πολιτών. Ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι μόνο για αυτά που μπορώ να κάνω πράξη. Γιατί ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας απέδειξα ότι μπορώ να κάνω έργο για την πόλη και τους πολίτες», λέει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά».

Συνέντευξη της υποψήφιας δημάρχου Λαρισαίων, κ.Ρένας Καραλαριώτου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά»  «Τι Νέα Λάρισα;» και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Βουλάγκα.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει για το Δήμο Λαρισαίων, εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Θέλουμε πρώτα και πάνω από όλα να πορευτούμε μαζί με τους πολίτες, τους φορείς της πόλης και τους εργαζόμενους στο Δήμου, οι οποίοι είναι και οι φυσικοί και απαραίτητοι σύμμαχοι για κάθε Δημοτική Αρχή που έχει σχέδιο και θέλει να το κάνει πράξη. Γι’ αυτό και το σχέδιό μας θα τεθεί αμέσως για διαβούλευση, με στόχο να καταλήξουμε σε ένα συνολικό και κοινά αποδεκτό οδικό χάρτη τετραετίας. Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα.

Πρώτα συγκροτούμε συνεργεία άμεσης παρέμβασης για να λύνουμε τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών στην ώρα τους. Δεύτερον, καταρτίζουμε τετραετές πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα ασφαλτόστρωσης. Τρίτον, ξεκινά ο διαγωνισμός για την τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης για να κάνουμε την Λάρισα, πόλη φωτεινή. Τέταρτον, καταρτίζεται και προχωρά το σχέδιο για τη σταδιακή μετάβαση του Δήμου σε Έξυπνη Πόλη. Στόχος να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται με το πάτημα ενός «κλικ» από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Πέμπτο, προχωράμε στην σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών για περισσότερη ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Στόχος να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση. Έκτο, ξεκινάμε την άμεση εφαρμογή των πολιτικών μας για περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης. Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο και στην περιφέρεια με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Προγραμματική συμφωνία του Δήμου με τις αστικές συγκοινωνίες για περισσότερα δρομολόγια και μείωση του εισιτηρίου κατά 50%. «Έξυπνοι» σηματοδότες για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας. Και στη συνέχεια οδικά έργα, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις. Έβδομο, προωθούμε όλες τις ώριμες μελέτες για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών και διαμορφώνουμε νέες. Όγδοο, προχωράμε στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικών εξετάσεων. Ένατο, συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης νέα πολιτική για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προέλκυση τουρισμού. Δέκατο, συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων για το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Συνεδριακό Κέντρο, την Αξιοποίηση της Έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ.

Στις μεγάλες διεκδικήσεις για την Πόλη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μια γροθιά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ποιο είναι το όραμα σας για το Δήμο Λαρισαίων;

Θέλω να βάλω στην άκρη όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούν την πόλη πίσω στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καινοτομία, στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που έχουμε Αρχαίο Θέατρο στο κέντρο της Πόλης. Και όμως δεν έχουμε καταφέρει να το καταστήσουμε λειτουργικό, να μπορούν να γίνονται μοναδικές παραστάσεις και να το επισκέπτονται, μόνο για αυτόν το λόγο, χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που τη διασχίζει ποτάμι. Και όμως δεν έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το ποτάμι μας στη ζωή της πόλης, αυτό το απίστευτο περιουσιακό μας στοιχείο. Μπορούμε να επικαιροποιήσουμε την εγκεκριμένη μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, να δημιουργήσουμε θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης για να προσελκύσουμε, γύρω από τον Πηνειό, τουρισμό και σημαντικές επενδύσεις. Η πόλη δεν διαθέτει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο -Συνεδριακό Κέντρο που μπορεί λόγω της γεωγραφικής θέσης της Λάρισας να οδηγήσει όλη την πόλη στην μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά του συνεδριακού τουρισμού. Η Λάρισα έχει εξαιρετικές νοσοκομειακές υποδομές και επιστημονικό δυναμικό. Έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπει δυναμικά στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού. Έχουμε κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους με γνώση, σχέδιο, όραμα και συνεργασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε τη Λάρισα πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Ποια είναι η διαφορά σας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς; Με λίγα λόγια γιατί κάποιος να ψηφίσει Ρένα Καραλαριώτου;

Ζητώ τη θετική ψήφο για τρεις κυρίως λόγους:
Πρώτον, γιατί μπορώ να διεκδικήσω περισσότερους πόρους για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στην Πόλη μας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην χώρα τον Οκτώβριο, με τις εθνικές εκλογές.
Δεύτερον, γιατί έχω καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες καινοτόμες ιδέες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Δημοτών, στις γειτονιές, στην Πόλη -πρόγραμμα που υιοθετεί τις πλέον καλύτερες πρακτικές από τους ισχυρότερους Δήμους της Ευρώπης. Καλώ τον καθένα από εσάς να μελετήσει τα προγράμματα, να συγκρίνει και να αποφασίσει.
Τρίτον, γιατί ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι μόνο για αυτά που μπορώ να κάνω πράξη. Γιατί ως άνθρωπος που έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας απέδειξα ότι μπορώ να κάνω έργο για την πόλη και τους πολίτες.

Πρόσεξα ότι δεν αναφερθήκατε ούτε μία φορά στον κ. Καλογιάννη. Τι σηματοδοτεί αυτή η επιλογή σας;

Δεν ασχολούμαι με το χθες, αλλά με το μέλλον. Δεν θέλω η πόλη μου να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια. Θέλω να κερδίσουμε το μέλλον. Θέλω τη Λάρισα της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας και τη θέλω τώρα. Για αυτό δίνω έμφαση στο πρόγραμμα μας. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα μας, σε σχέση με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Για ποιους λόγους ζητήσατε να υπάρξει debate όλων των υποψηφίων επικεφαλής των συνδυασμών του Δήμου Λαρισαίων;

Για να υπάρχει προγραμματικός διάλογος και να μπορούν οι πολίτες να ενημερωθούν, να συγκρίνουν, να αξιολογήσουν τον καθέναν από εμάς. Διάλογος ξέρετε, και μάλιστα τηλεοπτικός, γίνεται σε κάθε πολιτισμένο μέρος του κόσμου. Μόνον εδώ κάποιοι θέλουν να επικρατήσει η σιωπή και το σκοτάδι. Η άρνηση ή υπονόμευση του διαλόγου αποτελεί απόδειξη ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει έργο, δεν έχει σχέδιο, στηρίζεται στους λίγους και τα οργανωμένα συμφέροντα. Στο τέλος όμως πάντα επικρατεί το φως και η πλειοψηφία των πολλών.

Ποιο είναι το κεντρικό δίλημμα αυτών των εκλογών;
Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε τη Λάρισα Πόλη της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας; Θέλουμε, μπορούμε το αξίζουμε. Ζητάμε τη θετική ψήφο για να κάνουμε πράξη το όραμα και το πρόγραμμά μας. Η Λάρισα θέλει Νέες ιδέες, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s