Η Λάρισα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής και δημοτικής αλλαγής

Θέλουμε Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή. Και τη θέλουμε τώρα. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Αυτή είναι η απόφασή μας.

Αυτή είναι η επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών. Τελειώνουμε με το παλιό. Τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Τελειώνουμε με το μέτριο. Προχωράμε δυνατά μπροστά. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη και ευρεία νίκη.

Σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την ψήφο σας, για να γίνω η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος σε αυτή την Πόλη. Σας καλώ στις κάλπες, να πάρουμε τη πόλη πίσω, από τα συμφέροντα πίσω στους πολίτες. Γιατί ο Δήμος είναι για τους Δημότες, όχι για τους λίγους. Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε για τη Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή”, είπε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

LKS_3829

Από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής της ομιλίας, σε μια κατάμεστη κεντρική πλατεία της Λάρισας, η κ.Καραλαριώτου κάλεσε τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους πολίτες να μη συμβιβάζονται με το μέτριο και να δώσουν ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή στη δημοτική παράταξη “Λάρισα Μπροστά”.

“Είμαστε μπροστά, στη Λάρισα, στην Περιφέρεια, στην Ελλάδα. Αυτή η νίκη θα είναι δική μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια μεγάλη και ευρεία νίκη. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Και δεν θα περιμένει. Στις 26 Μαϊου κερδίζουμε και προχωράμε Μπροστά. Με Νέα Δημοτική Αρχή, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο”, τόνισε.

 

Ξεκάθαρο δίλημμα

 

“Χθες μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Λάρισα, σε μια άδεια πλατεία. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, ο κ. Καλογιάννης ήταν εκεί για να τον φιλήσει και για να τον στηρίξει στον αγώνα του για τις ευρωεκλογές. Ο κ. Καλογιάννης ήταν και είναι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Τσίπρα στη Λάρισα.

Ας σκεφτούν οι πολίτες τι κέρδισε η Λάρισα πέντε χρόνια τώρα. Τι έγιναν οι υποσχέσεις για το εμπορευματικό κέντρο, για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, για την παραχώρηση των στρατοπέδων. Ας κοιτάξουν να δουν ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη επένδυση που να έγινε στην πόλη μας σε αυτά τα πέντε χρόνια. Και ας αποφασίσουν.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε τη Λάρισα Πόλη της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας; Οι πολίτες θα αποφασίσουν. Και όχι τα συμφέροντα που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ξέρουμε τι θέλει η Λάρισα για να γίνει Δήμος Πρότυπο. Δεν είμαστε σαν και αυτούς. Είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε η πλειοψηφία. Δεν ανήκουμε σε αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν τα πολιτικά τους πιστεύω. Δεν ανήκουμε σε εκείνους που τη μία ημέρα τους δίνει το χρίσμα το κόμμα τους και την επόμενη μέρα το επιστρέφουν πίσω, ο ένας μετά τον άλλον. Γιατί φοβούνται να μην χάσουν ψήφους.  

Δεν είμαστε χαμαιλέοντες της πολιτικής. Ούτε το παίζουμε παιδιά του Λαού τη μία ημέρα, για να μας φιλοξενούν στα κότερα της ολιγαρχίας την επόμενη μέρα. Ανήκουμε σε αυτούς που μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας, της υπευθυνότητας. Που θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και πριν και κυρίως μετά τις εκλογές”, τόνισε η κ.Καραλαριώτου, αναφερόμενη στο δίλημμα των εκλογών.

 

Θα επικρατήσει το φως

 

«Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι -και είναι προς τιμήν τους- δέχθηκαν να γίνει τηλεοπτικός διάλογος. Μόνον ο κ. Καλογιάννης σιώπησε. Επέμενα και ζήτησα από τον απερχόμενο Δήμαρχο να συγκαλέσει τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή, για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες και να γίνει ο τηλεοπτικός διάλογος. Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν το έπραξε. Φυγομάχησε. Προτιμά τη σιωπή και το σκοτάδι.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός στον οποίο πιστεύει. Αυτές είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες του. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες του. Η άρνηση του διαλόγου αποτελεί απόδειξη ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν πιστεύει στο έργο της, δεν πιστεύει στο σχέδιο της. Προτιμά να στηρίζεται στους λίγους και τα οργανωμένα συμφέροντα. Στο τέλος όμως πάντα επικρατεί το φως και η πλειοψηφία των πολλών. Η πλειοψηφία των πολιτών κάνει κουμάντο σε αυτή την πόλη και όχι τα συμφέροντα, κύριε Καλογιάννη”.

LKS_3710

Πρόγραμμα και προτεραιότητες

 

Έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα και προτεραιότητες.  

Θέλουμε πρώτα και πάνω από όλα να πορευτούμε μαζί με τους πολίτες, τους φορείς της πόλης και τους εργαζόμενους στο Δήμο,

οι οποίοι είναι και οι φυσικοί και απαραίτητοι σύμμαχοι για κάθε Δημοτική Αρχή που έχει σχέδιο και θέλει να το κάνει πράξη.

Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα. Με συνεργεία άμεσης παρέμβασης για τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών, με πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου, για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα  ασφαλτόστρωσης, με τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης, για να κάνουμε την Λάρισα, πόλη φωτεινή. Με σχέδιο για τη σταδιακή μετάβαση του Δήμου σε Ψηφιακή και Έξυπνη Πόλη. Στόχος είναι να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται, με το πάτημα ενός κλικ, από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Με σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Στόχος να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την  επαναχρησιμοποίηση.

Με άμεση εφαρμογή των πολιτικών μας για περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης. Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης

στο κέντρο και στην περιφέρεια με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Προγραμματική συμφωνία του Δήμου

με τις αστικές συγκοινωνίες για περισσότερα δρομολόγια και μείωση του εισιτηρίου κατά 50%. Έξυπνοι σηματοδότες για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας.

Και στην συνέχεια οδικά έργα, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις. Και όχι πρώτα να κλείνουν οι δρόμοι, όπως έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη να γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερο.   

Με κατασκευή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών και ασφάλιση από το Δήμο όλων των παιδιών στα δημόσια σχολεία. Με ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα, για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικών εξετάσεων. Με νέα πολιτική, μαζί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προέλκυση τουρισμού.

 

Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα

 

Έχουμε κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους με γνώση, σχέδιο, όραμα και συνεργασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε την Λάρισα πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας.      

Συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων για το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Συνεδριακό Κέντρο, την Αξιοποίηση της Έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, τις γραμμές του ΟΣΕ, το Εμπορευματικό Κέντρο, την παραχώρηση των στρατοπέδων. Στις μεγάλες διεκδικήσεις για την Πόλη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Φορείς και πολίτες. Μια γροθιά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.  

 

Για τους αγρότες

Η Λάρισα είναι πόλη της αγροτιάς. Είναι η πόλη των νέων αγροτών. Είναι η πόλη της αγρότισσας μάνας. Είναι η πόλη με την πιο ισχυρή παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε συστηματικά, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να βοηθήσουμε για την προβολή των προϊόντων σε όλες τις διεθνείς αγορές. Με την στήριξη του Δήμου και όχι με την αποχή του.

Αυτός που θα λησμονήσει τη γεωργία, την αγροτιά, την ανάπτυξη της υπαίθρου, λησμονεί το μέλλον των παιδιών μας.

Λησμονεί το μέλλον της οικονομίας. Λησμονεί το μέλλον της ασφάλειας της χώρας μας. Στην αγροτική οικονομία στηρίζονται πάρα πολλοί. Στηρίζεται ο εργάτης, στηρίζεται ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, οι υπηρεσίες. Το σύνολο της τοπικής οικονομίας, στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Στηρίζεται όλη η Λάρισα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη.

 

Το μήνυμά μας

 

“Στέκομαι απέναντι σας και σας κοιτώ στα μάτια. Ζητώ τη θετική σας ψήφο. Γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στην Πόλη μας από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην χώρα τον Οκτώβριο, με τις εθνικές εκλογές. Γιατί έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες καινοτόμες ιδέες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Δημοτών, στις γειτονιές, στην Πόλη. Γιατί ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι μόνο για αυτά που μπορώ να κάνω πράξη. Γιατί ως άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας απέδειξα ότι μπορώ να κάνω έργο για την πόλη και τους πολίτες. Ο απερχόμενος Δήμαρχος σας υπόσχεται ξανά όσα σας είχε υποσχεθεί το 2014 και δεν έκανε πράξη πέντε χρόνια τώρα.

Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Στη δουλειά σας. Στους φίλους σας και στους συγγενείς σας. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος σε αυτές τις εκλογές. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. Το μήνυμα της πολιτικής και δημοτικής αλλαγής πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Να το μάθει όλη η Ελλάδα.

Η Λάρισα δεν μπορεί και δεν θα χάσει άλλα τέσσερα χρόνια.  

Θα προχωρήσει δυνατά μπροστά. Με νέες ιδέες. Νέους ανθρώπους. Νέα Δημοτική Αρχή. Νέα Δήμαρχο.

 

Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος

 

“Ευχαριστώ τους γονείς μου, τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν, με φρόντισαν, με σπούδασαν. Με έκαναν ικανή να είμαι εδώ, να στέκομαι μπροστά σας, να σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την ψήφο σας, για να γίνω η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος σε αυτή την Πόλη. Αυτή την αγάπη που βίωσα, θέλω να την επιστρέψω πίσω σε όλους σας με έργο και προσφορά. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Σας καλώ στις κάλπες, να πάρουμε τη Πόλη πίσω, από τα συμφέροντα πίσω στους πολίτες. Γιατί ο Δήμος είναι για τους Δημότες. Όχι για τους λίγους. Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε για τη Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή”.   

 

 

Διαβάστε όλο το κείμενο ομιλίας.

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, για την παρουσία σας.

Όλη η Λάρισα είναι εδώ. Ενωμένη. Δυνατή. Αποφασισμένη.

Θέλουμε Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή. Και τη θέλουμε τώρα.

Αυτό είναι το μήνυμα μας. Αυτή είναι η απόφαση μας. Αυτή είναι η επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών.   

Τελειώνουμε με το παλιό. Τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Τελειώνουμε με το μέτριο.

Προχωράμε δυνατά μπροστά !

Για να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό και ασφαλές μέλλον.

Για όλους.  Για εμάς και τα παιδιά μας.

Για τη χώρα, για την περιφέρεια, για το Δήμο μας.

Τίποτα δεν μας σταματά.

Τη Λάρισα θα την αλλάξουμε  με τις ιδέες μας,

το πρόγραμμα μας, την ομάδα μας, τις νέες και καινοτόμες προτάσεις μας.

Είμαστε μπροστά, Στη Λάρισα, Στην Περιφέρεια, Στην Ελλάδα.  

Αυτή η νίκη θα είναι δική μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο

Από μια μεγάλη και ευρεία Νίκη.

Νίκη για όλους αυτούς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε.

Για τις αρχές και τις αξίες μας. Για τα νέα παιδιά της πόλης μας Για τους γονείς μας,

Για τους αγρότες μας Για τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Για τους άνεργους, Για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Για όλους εκείνους που αναγκάσθηκαν να φύγουν από την πατρίδα μας

Και περιμένουν ένα νεύμα, μια ελπίδα, για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα

που αγαπούν,  στην πατρίδα που θέλουν να ζήσουν.

Όλοι εμείς διεκδικούμε

Τη Λάρισα της Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Συνοχής και της Καινοτομίας.

Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Και δεν θα περιμένει.

Στις 26 Μαϊου, κερδίζουμε και προχωράμε Μπροστά.

Με Νέα Δημοτική Αρχή, Νέους Ανθρώπους, Νέα Δήμαρχο.

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι ξεκάθαρο

Θα χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια ή θα κάνουμε τη Λάρισα

Πόλη της Ανάπτυξης, της Ανθρωπιάς και της Καινοτομίας;

Οι πολίτες θα αποφασίσουν.

Και όχι τα συμφέροντα που στηρίζουν

με νύχια και με δόντια την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ξέρουμε τι θέλει η Λάρισα για να γίνει Δήμος Πρότυπο.  

Δεν είμαστε σαν και αυτούς.

Είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε η πλειοψηφία.

Δεν ανήκουμε σε αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν τα πολιτικά τους πιστεύω.

Δεν ανήκουμε σε εκείνους  που τη μία ημέρα τους δίνει το χρίσμα το κόμμα τους και την επόμενη μέρα το επιστρέφουν πίσω, ο ένας μετά τον άλλον.

Γιατί φοβούνται να μην χάσουν ψήφους.  

Δεν είμαστε χαμαιλέοντες της πολιτικής.

Ούτε το παίζουμε παιδιά του Λαού την μία ημέρα

Για να μας φιλοξενούν στα κότερα της ολιγαρχίας την επόμενη μέρα.

Ανήκουμε σε αυτούς Που μιλάνε την γλώσσα της αλήθειας

Της υπευθυνότητας, Που θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια

Και πριν και κυρίως μετά τις εκλογές.

Φίλες και Φίλοι

Ζήτησα από την αρχή της προεκλογικής περιόδου

Να γίνει τηλεοπτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων

για να μπορεί ο πολίτης να ενημερωθεί για τις προγραμματικές διαφορές,

να συγκρίνει, να αποφασίσει.

Ζήτησα να γίνει αυτό που γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου.

Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, και είναι προς τιμήν τους, δέχθηκαν να γίνει τηλεοπτικός διάλογος.

Μόνο ο κ. Καλογιάννης σιώπησε.   

Επέμενα και ζήτησα από τον απερχόμενο Δήμαρχο

να συγκαλέσει τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή

Για να καθορισθούν οι λεπτομέρειες και να γίνει ο τηλεοπτικός διάλογος.

Ο Απερχόμενος Δήμαρχος δεν το έπραξε. Φυγομάχησε. Προτιμά τη σιωπή και το σκοτάδι.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός στον οποίο πιστεύει.  

Αυτές είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες του. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες του.  

Η άρνηση του διαλόγου αποτελεί απόδειξη ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν πιστεύει στο έργο της, δεν πιστεύει στο σχέδιο της.

Προτιμά να στηρίζεται στους λίγους και τα οργανωμένα συμφέροντα.

Στο τέλος όμως πάντα επικρατεί το φως και η πλειοψηφία των πολλών.

Η πλειοψηφία των πολιτών κάνει κουμάντο σε αυτή την πόλη

και όχι τα συμφέροντα, κύριε Καλογιάννη.

Φίλες και φίλοι

Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με το χθες. Επιδιώκω την προγραμματική αντιπαράθεση, με έναν Δήμαρχο που δεν έχει καταθέσει καν ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την πόλη.

Κρύβεται πίσω από τα συμφέροντα και μερικούς πληρωμένους κονδυλοφόρους.

Όταν ασκούσαμε κριτική μας κατηγορούσαν γιατί δεν κάνουμε θετικές προτάσεις.

Τώρα που καταθέτουμε θετικές προτάσεις προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν.  

Άξιος ο μισθός τους. Έχουν κάνει ιδεολογία τη μετριότητα, τη μιζέρια, την ήσσονα προσπάθεια.

Να έχετε εμπιστοσύνη και σιγουριά. Ό,τι λέμε, ό,τι προτείνουμε, μπορούν να γίνουν πράξη.

Είναι οι καλύτερες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί ήδη σε Δήμους της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Έχουμε ξεκάθαρο πρόγραμμα και προτεραιότητες.  

Θέλουμε πρώτα και πάνω από όλα να πορευτούμε μαζί με τους πολίτες,

τους φορείς της πόλης και τους εργαζόμενους στο Δήμο,

οι οποίοι είναι και οι φυσικοί και απαραίτητοι σύμμαχοι για κάθε Δημοτική Αρχή που έχει σχέδιο και θέλει να το κάνει πράξη.

Γι’  αυτό και το σχέδιό μας θα τεθεί αμέσως σε διαβούλευση, με στόχο να καταλήξουμε σε ένα συνολικό και κοινά αποδεκτό οδικό χάρτη τετραετίας.

Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα.

Πρώτα συγκροτούμε συνεργεία άμεσης παρέμβασης για να λύνουμε τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών στην ώρα τους.

Για να μην τηλεφωνεί ο Δημότης στο Δήμο και να αναμένει για βδομάδες και μήνες στο ακουστικό του.

Δεύτερον, καταρτίζουμε τετραετές πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα  ασφαλτόστρωσης. Για να μην βλέπουν οι δημότες Να γίνονται ασφαλτοστρώσεις Δύο με τρεις μήνες πριν τις εκλογές.

Τρίτον, ξεκινάμε την τοποθέτηση και συντήρηση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης για να κάνουμε την Λάρισα, πόλη φωτεινή. Και όχι να είναι η μελέτη για το έργο αυτό στα συρτάρια του απερχόμενου Δημάρχου,  μετά από πέντε χρόνια θητεία.

Τέταρτον, καταρτίζεται και προχωρά το σχέδιο για τη σταδιακή μετάβαση του Δήμου σε Ψηφιακή και  Έξυπνη Πόλη. Στόχος είναι να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται Με το πάτημα ενός κλικ από το κινητό του ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Γρήγορα και αποτελεσματικά.  

Και όχι να ξεκινά η μετάβαση στην έξυπνη πόλη με τις μπάρες στο κέντρο της πόλης, όπως υποστηρίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος στο πολυτελέστατο έντυπο απολογισμού του ανύπαρκτου έργου του.  

Πέμπτο, προχωράμε στην σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή. Στόχος να γίνουμε πρωταθλητές στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και την επαναχρησιμοποίηση. Και όχι να είναι η μισή πόλη Βρώμικη Και ακατάστατη.

Έκτο, ξεκινάμε την άμεση εφαρμογή των πολιτικών μας για περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης.

Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης στο κέντρο και στην περιφέρεια με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

Προγραμματική συμφωνία του Δήμου με τις αστικές συγκοινωνίες για περισσότερα δρομολόγια και μείωση του εισιτηρίου εως και  50%.

Έξυπνοι σηματοδότες για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες κυκλοφορίας. Και στην συνέχεια οδικά έργα, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, πεζοδρομήσεις.

Και όχι πρώτα να κλείνουν οι δρόμοι όπως έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος, με αποτέλεσμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα,  στην πόλη να γίνεται κάθε μέρα και μεγαλύτερο.

Έβδομο, διαμορφώνουμε ώριμες μελέτες για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών. Και όχι να βλέπουμε σχολεία με χαλασμένες πόρτες, επικίνδυνες αυλές, ή να στοιβάζονται τα νήπια το ένα πάνω στο άλλο.

Όγδοο, προχωράμε στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικών εξετάσεων. Γιατί οι Δήμοι μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταθλητές στην πρόληψη.  

Ένατο, συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης νέα πολιτική για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προέλκυση τουρισμού.  

Θέλουμε να βάλουμε στην άκρη όλα εκείνα τα εμπόδια που κρατούν την πόλη πίσω στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην καινοτομία, στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.  

Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που έχουμε αρχαίο θέατρο στο κέντρο της Πόλης. Και όμως δεν έχουμε καταφέρει να το καταστήσουμε  λειτουργικό, να μπορούν να γίνονται μοναδικές παραστάσεις και να το επισκέπτονται μόνο για αυτό το λόγο χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα που την διασχίζει ποτάμι. Και όμως δεν έχουμε καταφέρει να εντάξουμε το ποτάμι μας στη ζωή της πόλης.

Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές προσπάθειες αξιοποίησης, καταρτίστηκαν αξιόλογες μελέτες, οι οποίες μάλιστα εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μπορούμε να επικαιροποιήσουμε την εγκεκριμένη μελέτη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, να δημιουργήσουμε θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης για να προσελκύσουμε γύρω από το Πηνειό τουρισμό και σημαντικές επενδύσεις.

Η πόλη δεν διαθέτει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο. Συνεδριακό Κέντρο, που μπορεί λόγω της γεωγραφικής θέσης της Λάρισας να οδηγήσει όλη την πόλη στην μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά του συνεδριακού τουρισμού.

Η Λάρισα έχει εξαιρετικές νοσοκομειακές υποδομές και επιστημονικό δυναμικό. Έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να μπει δυναμικά στο χώρο του Ιατρικού Τουρισμού.

Έχουμε κρυμμένους θησαυρούς τους οποίους με γνώση, σχέδιο, όραμα και συνεργασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κάνουμε την Λάρισα πόλη της ανάπτυξης και της καινοτομίας.      

Δέκατο, συγκροτούμε ενιαίο μέτωπο για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων για το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Συνεδριακό Κέντρο, την Αξιοποίηση της Έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, τις γραμμές του ΟΣΕ, το Εμπορευματικό Κέντρο την παραχώρηση των στρατοπέδων.

Στις μεγάλες διεκδικήσεις για την Πόλη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Φορείς και πολίτες.

Μια γροθιά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.  

 

Φίλες και Φίλοι,

Θέλω να κάνω τέσσερις ακόμα αναφορές. Η πρώτη αναφορά είναι για τους άνεργους και τους συμπολίτες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.  

Σήμερα ζουν με τα φτωχά επιδόματα που τους δίνει το κράτος και τα μοιράζει ο Δήμος. Για μένα είναι ντροπή, είναι κοινωνική αναλγησία να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που τους μοιράζουν  για να κρατούν όλους αυτούς τους ανθρώπους στη φτώχεια και στη διαρκή αιχμαλωσία.

Υπάρχουν κοινοτικοί πόροι για την κατάρτιση και την εκπαίδευση τους. Για να ενισχύσουμε τις δεξιότητες τους και να μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά. Και όχι μια δουλειά μερικής απασχόλησης ή των 650 ευρώ μεικτά.

Υπάρχει το σχέδιό μας για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων που μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τόπο. Γι’ αυτό θέλουμε το Δήμο. Και όχι για να μοιράζει μερικές θεσούλες κακοπληρωμένων συμβασιούχων.  

Η Λάρισα χρειάζεται Δημοτική Αρχή Για τα δύσκολα και τα μεγάλα. Για να αλλάξει μαζί με τους φορείς και τους πολίτες το μέλλον αυτού του τόπου.   

Φίλες και φίλοι,

Το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Η Λάρισα είναι πόλη της αγροτιάς. Είναι η πόλη των νέων αγροτών. Είναι η πόλη της αγρότισσας μάνας. Είναι η πόλη με την πιο ισχυρή παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Πώς μπορεί η σημερινή Δημοτική Αρχή να αγνοεί αυτή την πραγματικότητα; Να αγνοεί τις ρίζες μας, τις παραδόσεις μας, τους αγρότες μας; Πώς μπορεί να αδιαφορεί;

Εμείς θα είμαστε δίπλα στους αγρότες μας. Δίπλα στους κτηνοτρόφους μας, σε αυτό το δύσκολο μέλλον, σε αυτή την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας και θα τα βγάλουμε πέρα μαζί.

Γι’ αυτό πρέπει να δούμε το μέλλον σχεδιασμένα. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε συστηματικά, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Να βοηθήσουμε για να αναδιατάξουμε επιτέλους τις καλλιέργειες ορθολογικά, πέρα από τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις. Να βοηθήσουμε στη μάχη της μεταποίησης και της τυποποίησης, ώστε να ωφελείται ο αγρότης από τις μεγαλύτερες τιμές. Να βοηθήσουμε για να έχουμε πορίσματα πρακτικά και εφαρμόσιμα, από αναβαθμισμένα ιδρύματα αγροτικής έρευνας, να έχει στήριγμα ο αγρότης, για το ποιο προϊόν και ποια αγορά έχει μπροστά του.

Να αναπτύξουμε παραπέρα το κοινωνικό κράτος, που θα δίνει πραγματική ασφάλεια στον αγρότη. Να ενισχύσουμε τις δυνατότητες, για εξασφάλιση παράπλευρων δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, όπως είναι ο οικοτουρισμός και ο αγροτοτουρισμός, να βοηθήσουμε για την προβολή των προϊόντων σε όλες τις διεθνείς αγορές.

Με την στήριξη του Δήμου και όχι με την αποχή του. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να δουλέψουμε μαζί.  Να γίνει η αγροτική μας ανάπτυξη ανταγωνιστική διεθνώς, αλλά και παράλληλα φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Να λένε το προϊόν του Θεσσαλικού Κάμπου και να ξέρουμε όλοι ότι αυτό το προϊόν είναι προϊόν με ονομασία προέλευσης. Για να ξέρει ο άλλος, με περηφάνια, ότι αυτό το προϊόν είναι κάτι ιδιαίτερο στη διεθνή αγορά.

Φίλες και φίλοι

Εμείς σεβόμαστε τον ιδρώτα του αγρότη. Σεβόμαστε τους κόπους του. Είμαστε αλληλέγγυοι μαζί του. Είμαστε δίπλα του για τα δίκαια αιτήματά του.

Αλλά πρώτα απ’ όλα ξέρουμε, ότι για να πάει ο τόπος αυτός μπροστά, χρειάζεται να δημιουργήσουμε και να ξαναφτιάξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, για να δουλέψουμε μαζί, για να αντιμετωπίσουμε το αγροτικό πρόβλημα, το πρόβλημα της γεωργίας στη χώρα μας.

Γι’ αυτό θέλουμε τον αγρότη ενεργό, οργανωμένο, ισχυρό, ακηδεμόνευτο. Μαζικό αγροτικό κίνημα, με σύγχρονες δομές και λειτουργίες, με στελέχη νέα στον αγροτικό χώρο, με έμπνευση, με όραμα, με διάθεση για αγώνα. Για να αλλάξουν τα πράγματα.

Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε. Για τη ζωή σας.  Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Και ακόμα για ένα λόγο. Αυτός που θα λησμονήσει τη γεωργία, την αγροτιά, την ανάπτυξη της υπαίθρου, λησμονεί το μέλλον των παιδιών μας. Λησμονεί το μέλλον της οικονομίας. Λησμονεί το μέλλον της ασφάλειας της χώρας μας.

Στην αγροτική οικονομία στηρίζονται πάρα πολλοί. Στηρίζεται ο εργάτης, στηρίζεται ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, οι υπηρεσίες. Το σύνολο της τοπικής οικονομίας, στηρίζεται στο αγροτικό εισόδημα. Στηρίζεται όλη η Λάρισα.

Είμαι εδώ, φίλες και φίλοι, για να πω ότι μαζί θα δώσουμε τη μάχη. Δεν έχουμε μόνο εμπειρία, δεν έχουμε μόνο γνώση, έχουμε και τη βούληση, έχουμε και το θάρρος, έχουμε το κουράγιο.

Φίλες και φίλοι,  

Η Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο. Είναι οι συνοικίες της. Είναι οι γειτονιές της. Είναι τα χωριά της.

Ο Δήμος πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους δημότες όλες τις περιοχές. Και όχι να τους αγνοεί. Στο δικό μας σχέδιο θέλουμε την κάθε Δημοτική Κοινότητα αυτοδύναμη.  

Με λειτουργία ΚΕΠ, και ανταποκριτή του ΟΓΑ, λειτουργία ΚΕΠ Υγείας, Κέντρου Καθημερινότητας.  

Με δωρεάν χώρους στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους και επαρκείς θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες. Με σχολικές υποδομές, Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Παιδικές χαρές, Αθλητικούς χώρους, Χώρους πολιτιστικής έκφρασης, Λέσχη Ωριμότητας για την τρίτη ηλικία, Χώρους πράσινου και αναψυχής.

Δεσμευόμαστε στο πρόγραμμα μας για συγκεκριμένα έργα που πρέπει να γίνουν σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Δεν αφήνουμε καμία περιοχή χωρίς σχέδιο, χωρίς δεσμεύσεις.

Θέλουμε όλη τη Λάρισα Μία πόλη, Μια παρέα, Μια οικογένεια.

Φίλες και φίλοι

Θέλουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό, ως αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της πόλης μας. Η επένδυση στον πολιτισμό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Λάρισας στον Τουρισμό Πόλεων.

Οι πολίτες, με την ενεργό συμμετοχή τους, δημιούργησαν πολιτιστικούς θεσμούς με σημαντική προσφορά και πρωτότυπο πολιτιστικό έργο, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο Λάρισας, το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, η Δημοτική Σχολή Μπαλέτου

Ο Δήμος πρέπει και οφείλει να σταθεί δίπλα τους. Να τους στηρίξει, να τους βοηθήσει να προβάλλουν το έργο τους.

Στο δικό μας σχέδιο θεσπίζουμε το Συμβούλιο Πολιτισμού της Λάρισας, το οποίο θα συνεργάζεται με τους φορείς και τις πολιτιστικές δυνάμεις της πόλης,

Αξιοποιούμε το Αρχαίο Θέατρο, ως σημείο αναφοράς για την πόλη μας, ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Καθιερώνουμε Πανελλήνιο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου κάθε καλοκαίρι. Αναβαθμίζουμε το Θεσσαλικό Θέατρο και δημιουργούμε Θεατρικό Μουσείο.

Ολοκληρώνουμε και αξιοποιούμε το Θέατρο ΟΥΗΛ, αναβαθμίζουμε το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στηρίζουμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, για τη διάδοση των εικαστικών τεχνών.

Ενισχύουμε το Φεστιβάλ Χορωδιών, αλλάζουμε ριζικά τη Γιορτή του Πηνειού, δημιουργούμε το Μουσείο Πόλης, ενισχύουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την αναβαθμίζουμε, σταδιακά, σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

Δημιουργούμε Λέσχες Πολιτισμού σε όλες τις συνοικίες του Δήμου. Ενισχύουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους με διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια. Δημιουργούμε  Υπαίθρια Δημοτική Γλυπτοθήκη Λάρισας και θεατρική βιβλιοθήκη στο “Μύλο”. Το Κηποθέατρο γίνεται σύγχρονο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων. Διοργανώνουμε Φεστιβάλ της Γης για τη διεθνή προβολή των προϊόντων της περιοχής μας.

Φίλες και φίλοι,

Στέκομαι απέναντι σας και σας κοιτώ στα μάτια.  

Σας ζητώ τη θετική ψήφο για τρεις κυρίως λόγους:   

Πρώτον, γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στην Πόλη μας από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στην χώρα τον Οκτώβριο, με τις εθνικές εκλογές. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα μεγάλο έργο για την πόλη. Δεν μπορεί να δώσει τίποτα άλλο στην Πόλη.  

Δεύτερον, γιατί έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με νέες καινοτόμες ιδέες που κάνουν τη διαφορά στη ζωή των Δημοτών, στις γειτονιές, στην Πόλη. Πρόγραμμα που υιοθετεί τις καλύτερες πρακτικές από τους ισχυρότερους Δήμους της Ευρώπης.  Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει καταθέσει ούτε καν πρόγραμμα για την πόλη.

Τρίτον, γιατί ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να δεσμεύομαι  μόνο για αυτά που μπορώ να κάνω πράξη. Γιατί ως άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ως Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας απέδειξα ότι μπορώ να κάνω έργο για την πόλη και τους πολίτες. Ο απερχόμενος Δήμαρχος σας υπόσχεται ξανά όσα σας είχε υποσχεθεί το 2014 και δεν έκανε πράξη πέντε χρόνια τώρα.

Φίλες και Φίλοι,

Η Κυριακή πλησιάζει.

Στις 26 Μαϊου θα τους κερδίσουμε. Με τις ιδέες, Το πρόγραμμά μας, με την ομάδα μας.

Με τις αρχές και τις αξίες μας. Με τους πολίτες. Με εσάς που είστε σήμερα εδώ. Με τη δική σας βοήθεια. Με τη δική σας στήριξη.

Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμά μας σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά. Στη δουλειά σας. Στους φίλους σας και στους συγγενείς σας.

Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος σε αυτές τις εκλογές. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος.

Φίλες και φίλοι,

Χθες μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Λάρισα, σε μια άδεια πλατεία.

Λίγο πριν ανέβει στην σκηνή, ο κ. Καλογιάννης ήταν εκεί για να τον φιλήσει και για να τον στηρίξει στον αγώνα του για τις ευρωεκλογές.  

Ο κ. Καλογιάννης ήταν και είναι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Τσίπρα στη Λάρισα.

Ας σκεφτούν οι πολίτες τι κέρδισε η Λάρισα  πέντε χρόνια τώρα. Τι έγιναν οι υποσχέσεις για το εμπορευματικό κέντρο, για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ, για την παραχώρηση των στρατοπέδων.

Ας κοιτάξουν να δουν ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη επένδυση που να έγινε στην πόλη μας, σε αυτά τα πέντε χρόνια. Και ας αποφασίσουν.

Το μήνυμα της πολιτικής και δημοτικής αλλαγής πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Να το μάθει όλη η Ελλάδα.

Η Λάρισα δεν μπορεί και δεν θα χάσει άλλα τέσσερα χρόνια. Θα προχωρήσει δυνατά μπροστά. Με νέες ιδέες. Νέους ανθρώπους. Νέα Δημοτική Αρχή, Νέα Δήμαρχο.

Μπορούμε, το θέλουμε, το αξίζουμε. Με τη δική σας δύναμη, θα το πετύχουμε.

Αυτή η νίκη θα είναι δική σας. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.  Και εγώ και οι συνεργάτες μου. Μα πάνω από όλα ευχαριστώ τους γονείς μου. Τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν, με φρόντισαν, με σπούδασαν, με έκαναν ικανή να είμαι εδώ, να στέκομαι μπροστά σας, να σας κοιτώ στα μάτια και να ζητώ την ψήφο σας για να γίνω η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος σε αυτή την Πόλη.

Αυτή την αγάπη που βίωσα, θέλω να την επιστρέψω πίσω σε όλους σας με έργο και προσφορά. Τίποτα λιγότερο. Τίποτα περισσότερο. Έργο και προσφορά.

Σας ευχαριστώ

Και σας καλώ στις κάλπες. Από το πρωί ως το βράδυ. Να πάρουμε τη Πόλη πίσω. Από τα συμφέροντα πίσω στους πολίτες. Γιατί ο Δήμος είναι για τους Δημότες. Όχι για τους λίγους.

Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά. Πάμε για τη Δημοτική και Πολιτική Αλλαγή.   

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s