Διεκδικούμε τη θετική ψήφο των πολιτών – Συνέντευξη στο Larissanet

H κα Ρένα Καραλαριώτου είναι υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων, επικεφαλής συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά»

Θέλουμε να πείσουμε για το θετικό μας σχέδιο και τις καινοτόμες προτάσεις μας. Διεκδικούμε τη θετική ψήφο. Η Λάρισα δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια»

Συνέντευξη στον Πάνο Γαρουφαλιά

Στην παρουσίαση των προτάσεων της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς, όπου θεωρεί, ότι η πόλη έχει μείνει πίσω, επικεντρώνεται η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, η κ. Καραλαριώτου υπογραμμίζει πως ζητά την τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων, καθώς «οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν, να συγκρίνουν και να αποφασίσουν με ποια δημοτική αρχή η πόλη μπορεί να πάει μπροστά». «Κάποιοι εδώ στην πόλη επιδιώκουν τη σιωπή και το σκοτάδι. Ο πολίτης πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής και όχι τα οργανωμένα συμφέροντα», τονίζει. Η κ.Καραλαριώτου επισημαίνει πως η «Λάρισα Μπροστά» διεκδικεί τη θετική ψήφο των πολιτών, καθώς η Λάρισα «δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια». Μιλώντας για την επόμενη ημέρα ξεκαθαρίζει πως ο δήμος πρέπει να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, «που θα κρατήσουν τα παιδιά μας στην πόλη που αγαπούν», καταλήγει.

Είμαστε σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τις κάλπες. Πού πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθείτε, ώστε να κερδίσετε τις εκλογές;

Επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην παρουσίαση των προτάσεών μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη σε συγκεκριμένους τομείς στους οποίους η πόλη έχει μείνει πίσω. Στο κυκλοφοριακό, το κακό οδικό δίκτυο, στην ελλιπή υποδομή σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Στα σχέδιά μας για τη διεκδίκηση μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η πόλη για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις. Στον Πηνειό, το Αρχαίο Θέατρο, το Συνεδριακό Κέντρο, στην αξιοποίηση της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, στην στοχευμένη στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας. Στη δημιουργία ενός ισχυρού «διχτυού» ασφάλειας και αλληλεγγύης προς όλους τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.  Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη πρωτοβάθμιας υγείας και στην παροχή ολοκληρωμένων προληπτικών εξετάσεων για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης. Θέλουμε να μπορεί ο Δημότης να εξυπηρετείται από το Δήμο με το πάτημα ενός κλικ από τον υπολογιστή ή από το κινητό του τηλέφωνο. Θέλουμε να πείσουμε για το θετικό μας σχέδιο και τις καινοτόμες προτάσεις μας. Διεκδικούμε τη θετική ψήφο. Η Λάρισα δεν μπορεί να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια.

Για ποιους λόγους ζητήσατε να υπάρξει debate όλων των υποψηφίων επικεφαλής των συνδυασμών του Δήμου Λαρισαίων;

Γιατί επιζητούμε την προγραμματική αντιπαράθεση, την αντιπαράθεση ιδεών και επιχειρημάτων. Γιατί θέλουμε το διάλογο και όχι τους παράλληλους μονολόγους. Γιατί θέλουμε τη Λάρισα να είναι πρότυπο πολιτικού πολιτισμού. Γιατί θέλουμε ο πολίτης να ενημερωθεί, να συγκρίνει και να αποφασίσει με ποια δημοτική αρχή η πόλη μπορεί να πάει μπροστά. Γιατί δεν μπορεί στην Αθήνα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να κάνουν διάλογο μέρα παρά μέρα και κάποιοι εδώ στην πόλη να επιδιώκουν τη σιωπή και το σκοτάδι. Ο πολίτης πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής και όχι τα οργανωμένα συμφέροντα.

 

O Δήμος να βγει μπροστά και να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που να μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μας στην πόλη που αγαπούν.

Πόσο θα επηρεάσει το αποτέλεσμα η ψήφος των 17αρηδων; Πώς μπορείτε να προσεγγίσετε αυτούς τους νέους ψηφοφόρους;

Οι 17άρηδες είναι οι περισσότερο απαιτητικοί πολίτες. Δεν πείθονται εύκολα από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Ως Πολιτικός Μηχανικός έχω μάθει να κτίζω σε στέρεες βάσεις. Να μην υπόσχομαι πράγματα που να μην μπορώ να τα κάνω πράξη. Ως επιστήμονας που έχω γυρίσει τις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης προτείνω καινοτόμες πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην πόλη μας. Η πόλη μπορεί να αποκτήσει επαρκείς χώρους στάθμευσης με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του αστικού εισιτηρίου για τους πολίτες, ως και 50%, με προγραμματικές συμβάσεις και να έχουμε περισσότερα δρομολόγια και γρήγορες διελεύσεις. Τα δημόσια σχολεία μας πρέπει να αποκτήσουν την ψηφιακή τάξη, με οθόνες full screen  συνδεδεμένες με laptop στη θέση κάθε μαθητή. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν δωρεάν κάρτα ασφάλισης, μετά από συμφωνία Δήμου και Ασφαλιστικών Εταιρειών. Οι νέοι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές σε πολιτικές ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Η πόλη πρέπει να τους προσφέρει τις υποδομές και τη βοήθεια για να αναπτύξουν το επιστημονικό, αθλητικό ή δημιουργικό τους ταλέντο. Κυρίως όμως ο Δήμος να βγει μπροστά και να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που να μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά μας στην πόλη που αγαπούν.

Αν υποθέσουμε ότι θα έχουμε και δεύτερο γύρο στις εκλογές, ποιο είναι το στοιχείο που θα κρίνει την τελική επικράτηση;

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με καινοτόμες προτάσεις και ιδέες που μπορούν και κάνουν τη διαφορά για την πόλη μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει στις εκλογές του Οκτωβρίου και να φέρουμε περισσότερους πόρους για έργα από ό,τι κατάφερε να φέρει ο κ. Καλογιάννης. Η πόλη δεν πρέπει να χάσει άλλα τέσσερα χρόνια. Ως εδώ με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Η Λάρισα θέλει πράξεις, θέλει αποφάσεις, θέλει νέα Δημοτική Αρχή και νέο σχέδιο.

Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο που να ωφελήσει την πόλη. Προγραμματικές συμφωνίες λοιπόν, για να έχουν την έγκριση των πολιτών πριν και όχι μετά το δεύτερο γύρο.

Ο νέος εκλογικός νόμος δεδομένα ευνοεί τις συνεργασίες την επομένη των εκλογών. Πόσο ανοιχτή είσαστε σε ενδεχόμενες συνεργασίες και με ποιους όρους;

Επιδιώκω την ενότητα και τη σύνθεση των απόψεων. Πιστεύω ότι το συμφέρον της πόλης μας είναι πάνω από κόμματα και διαχωρισμούς. Η σύνθεση όμως απαιτεί προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των μερών και όχι ετερόκλητες συμμαχίες μόνον και μόνο για την κατάληψη της καρέκλας. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, θέλουμε να μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο που να ωφελήσει την πόλη. Προγραμματικές συμφωνίες λοιπόν, για να έχουν την έγκριση των πολιτών πριν και όχι μετά το δεύτερο γύρο.

Περιοδεύετε σε περιοχές της Λάρισας και έχετε επαφή με τους πολίτες. Τι ζητά ο ψηφοφόρος στην επαφή που έχετε μαζί του για την επόμενη ημέρα, πέρα από την όποια κριτική;

Καθαριότητα, κυκλοφοριακό, οδικό δίκτυο και λακκούβες, έλλειψη υποδομών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινόχρηστους χώρους, χώρους άθλησης και πολιτισμού. Οι πολίτες έχουν συγκεκριμένη ατζέντα για αυτό και έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, με αρχή μέση και τέλος. Διεκδικούμε, όπως σας είπα, τη θετική ψήφο.

Ποια θα είναι τα πρώτα δείγματα γραφής σας, εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος Λαρισαίων;

Το πρόγραμμά μας θα τεθεί αμέσως για διαβούλευση. Θέλουμε τη συναίνεση και τη συνεργασία γιατί καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς διαρκή  διαβούλευση, λογοδοσία και διαφάνεια στις αποφάσεις της. Επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των εργαζομένων, μόνιμων και συμβασιούχων, του Δήμου. Για εμάς είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας για να προσφέρουμε έργο και καλύτερες υπηρεσίες. Ξεκινάμε από τα μικρά για να φθάσουμε στα μεγάλα. Πρώτα συνεργεία άμεσης παρέμβασης για να λύνουμε τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών στην ώρα τους.

Δεύτερον, τετραετές πρόγραμμα συντήρησης και διάνοιξης οδικού δικτύου για να ξέρουν όλοι πότε και πού θα γίνουν έργα  ασφαλτόστρωσης.

Τρίτον, διαγωνισμός για την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερης φωτεινής απόδοσης για πόλη φωτεινή.

Τέταρτον, σχέδιο για τη σταδιακή μετάβαση του Δήμου σε Έξυπνη Πόλη.

Πέμπτον, σταδιακή εφαρμογή των τεσσάρων ρευμάτων αποκομιδής των σκουπιδιών για περισσότερη ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή.

Έκτον, άμεση εφαρμογή των πολιτικών μας για περιορισμό των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης.

Έβδομον, ώριμες μελέτες για την κατασκευή ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών.

Όγδοον, δημιουργία ΚΕΠ Υγείας σε κάθε διαμερισματική ενότητα για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και προληπτικών εξετάσεων.

Ένατον, νέα πολιτική για στήριξη της επιχειρηματικότητας και την προέλκυση τουρισμού.

Δέκατον, ενιαίο μέτωπο για την διεκδίκηση των μεγάλων έργων για το Αρχαίο Θέατρο, τον Πηνειό, το Συνεδριακό Κέντρο, την Αξιοποίηση της Έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ. Όλη η πόλη πρέπει να γίνει μια γροθιά.  Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

 

https://www.larissanet.gr/2019/05/18/rena-karalariotou-diekdikoume-ti-thetiki-psifo-ton-politon/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s