Ολοκληρωμένη παρέμβαση για το Κυνοκομείο

«Το Κυνοκομείο Λάρισας λειτουργεί στα όριά του, μόνον και μόνον χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν τα ελάχιστα μέλη του προσωπικού. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις για τα αδέσποτα ζώα στη Λάρισα, να αναβαθμιστεί το Κυνοκομείο, να λειτουργήσουν καταφύγια, σε συνεργασία με τους δημοτικούς υπαλλήλους, το ιδιωτικό κτηνιατρικό δυναμικό και το δίκτυο εθελοντών της πόλης», τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.

RENA-Kynokomeio3

Η κ.Καραλαριώτου επισκέφθηκε το Κυνοκομείο Λάρισας, συνοδευόμενη από τον πρώην γενικό διευθυντή του Υπουργείου Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας, Βασίλη Μπατζηλιώτη και τον κτηνίατρο Δημήτρη Γκουγκουλή, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Λάρισα Μπροστά». Τόσο ο κ.Μπατζηλιώτης, όσο και ο κ.Γκουγκουλής έχουν δώσει όλες τους τις δυνάμεις για τη λειτουργία του Κυνοκομείου Λάρισας, ο μεν πρώτος σε παλαιότερη χρονική στιγμή, ως αντιδήμαρχος, ο δεύτερος, δε, ασχολείται πολλά χρόνια με το θέμα.

IMG_20190506_093434

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι του Κυνοκομείου, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η δομή με βοηθητικό προσωπικό, αλλά και περισσότερους μόνιμους υπαλλήλους, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνον ένα άτομο για την περισυλλογή των ζώων, για όλη τη Λάρισα, και ένας μόνιμος κτηνίατρος –ενώ το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην πόλη. Οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τη δημοτική αρχή να καθαρίσει την οικοπεδική έκταση από τα χόρτα που έχουν πνίξει τους εξωτερικούς χώρους, χωρίς να έχουν ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Κυνοκομείο, να δημιουργήσουμε σύγχρονα καταφύγια ζώων σε δημοτικές εκτάσεις και ενεργοποιήσουμε πολίτες, ιδιώτες κτηνιάτρους και τους εθελοντές για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Το σύνθημά μας είναι “κανένα ζώο αβοήθητο – κανένα ζώο στο δρόμο”», υπογράμμισε η κ.Καραλαριώτου.RENA-Kynokomeio1

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s