Μπροστά για την πολιτιστική αναγέννηση της Λάρισας .

«Η ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Λάρισας είναι προσωπικά για μένα κορυφαία επιλογή. Στην καρδιά του προγράμματός μας βρίσκεται το πολύπτυχο Αρχαίο Θέατρο-Ιστορία-Παράδοση-Πολιτισμός-Ποτάμι. Είναι βασική υποχρέωση του δήμου να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην πολιτιστική και αισθητική αναγέννηση της πόλης μας», αναφέρει η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής «Θεσσαλία: Ο Τόπος και οι Άνθρωποι», η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» τονίζει πως «η Λάρισα έχει σπουδαίο πολιτιστικό υπόβαθρο. Και πρωτοβουλίες όπως η ανάδειξη των έργων κορυφαίων Θεσσαλών ζωγράφων από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι αποκαλύπτουν τον πλούτο της ζωής και της δημιουργίας των ανθρώπων της Θεσσαλίας».

Να σημειωθεί ότι η υποψήφια δήμαρχος, κ.Ρένα Καραλαριώτου βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, την περασμένη Δευτέρα.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Θεσσαλία, ο Τόπος και οι Άνθρωποι», περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής που αποτυπώνουν τη θεσσαλική ζωή, μέσα από τη ματιά 22 Θεσσαλών (και όχι μόνο) ζωγράφων, παλαιών και νεότερων και διαρκεί ως και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.  

Παρουσιάζονται έργα των: Δημήτρη Γιολδάση, Αγήνορα Αστεριάδη, Βασίλη Γούλα, Γιάννη Παπαϊωάνου, Δημήτρη Κατσικογιάννη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Νίκου Κακαδιάρη, Στέργιου Χατζούλη, Κλεάνθη Χατζηνίκου, Ανδρέα Γιαννούτσου, Κώστα Νταή, Βασίλη Πράππα, Λάζαρου Μαράβα, Μανώλη Κοτρώνη, Βασίλη Δημάκη, Βασίλη Μπαρκαλή κ.ά.

 

Thessaloi zografoi2

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s