Η ιστορία της πόλης δεν θάβεται

Photo 2-11-15, 2 37 38 PMΣτο λόφο του Φρουρίου, εκεί όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης της περιοχής, βρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου συνοδευόμενη από τους κκ Βασιλική Ναννου, Δημήτρη Γεωργάκη και Νίκο Παπαγεωργίου.
Η αντιπροσωπεία της παράταξης «Λάρισα-Νεα Αρχή» είχαν μια σε βάθος ενημέρωση από τον κ. Αστέριο Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι ο επιβλέπων του έργου, τον εργολάβο μηχανικό κ. Χρήστο Καλογερόπουλο αλλά και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Σδρόλια Σταυρούλα.
Αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης η κα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Βρεθήκαμε σήμερα στην περιοχή του Φρουρίου με στόχο να δούμε ιδίοις όμμασι τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή, αλλά και να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για τα νέα ευρήματα αλλά και για τα 15 κομμάτια του Αρχαίου Θεάτρου που βρέθηκαν στην μικρή τομή που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΛ στο χώρο . Έχει ζητηθεί να γίνουν και άλλες τομές- σε συγκεκριμένα σημεία – για να ελεγχθεί αν υπάρχουν και άλλα μάρμαρα του Αρχαίου Θεάτρου .Και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει . 
Η κ. Σδρόλια μας ενημέρωσε επίσης , ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί το τι ακριβώς θα γίνει με τα νέα ευρήματα που βρέθηκαν επι της οδού Μητροπολίτου Αρσενίου και τα οποία έχουν σχέση με τη διπλανή παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Αχιλλείου , διαβεβαιώνοντας μας όμως ότι σε κάθε περίπτωση αυτά θα προστατευθούν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη . Η ιστορία της πόλης μας ,δεν μπορεί να θαφτεί. Έχει έρθει η ώρα να ανοίξει η μεγάλη και σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της πόλης, όπως αυτό μπορεί να γραφτεί σε σχέση με το Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας. 
Η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για τις προθέσεις της όσον αφορά το Αρχαίο Θέατρο αλλά καις σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχώρηση για την ανάδειξη και ολοκλήρωση του. Θα ήθελα να επαναλάβω , πως η ιστορία της πόλης μας δεν θάβεται, δεν παραμερίζεται, δεν απαξιώνεται. Αντιθέτως οφείλουμε να την αναδείξουμε και να την χρησιμοποιήσουμε με στόχο την πραγματική ανάπτυξη της Λάρισας».

Η κ.Καραλαριώτου πραγματοποίησε συνάντηση και με τον κ. Τζαφάλια και ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s