Δήλωση για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

polytehneio_tanlk

Δήλωση επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένας Καραλαριώτου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας είναι –και θα είναι– η εικόνα των άφοβων φοιτητών που αγωνίζονται για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» την ώρα που το τάνκ της χούντας γκρεμίζει την πύλη του Πολυτεχνείου. Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, γιατί οδήγησε στην πτώση της δικτατορίας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Πριν σαράντα ένα χρόνια, η νέα γενιά της Ελλάδας όρθωσε το ανάστημα της, αντιστάθηκε, αγωνίστηκε για ελευθερία και δημοκρατία και πέτυχε! Οκτώ μήνες μετά, η χούντα κατέρρευσε, η δημοκρατία αποκαταστάθηκε, σχηματίστηκε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να επουλώσει τα τραύματα της επταετούς δικτατορίας και η Ελλάδα προχώρησε στη μακροβιότερη περίοδο δημοκρατίας, που είχε ποτέ.

Σήμερα, φτάνοντας στο τέλος του κύκλου της Μεταπολίτευσης, ενός κύκλου τον οποίο άνοιξε η γενιά του Πολυτεχνείου, οφείλουμε να σκεφτούμε την πρόοδο και τις επιτυχίες που είχε η χώρα μας, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πιο πολύ τα λάθη που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Σήμερα, οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας από το λαϊκισμό, τον κομματισμό, την αναξιοκρατία, τις κούφιες υποσχέσεις και τις αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος. Οφείλουμε να βάλουμε στο περιθώριο κάθε τι που απαρτίζει το αμαρτωλό αποτυχημένο κομματικό σύστημα και να φέρουμε στο προσκήνιο ανθρώπους με γνώσεις, ικανότητες και όρεξη για δουλειά, παντού: στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση, στην οικονομία, στην αυτοδιοίκηση. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα ανταγωνιστική, σύγχρονη και ευρωπαϊκή, η οποία με εθνική συνεννόηση θα πορευτεί στο μέλλον, με ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα αναδεικνύει δυνατότητες, την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας. Οφείλουμε, τέλος, να δώσουμε, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, τον καλύτερο μας εαυτό, βοηθώντας όλους αυτούς που έχουν ανάγκη. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουμε πως τιμούμε και αναγνωρίζουμε τον αγώνα των νέων του Πολυτεχνείου.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s