Ρένα: «Είμαστε η δύναμη ενότητας που χρειάζεται για να πάμε την πόλη μπροστά»

Sinenteuxi_055

 Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου επιβεβαίωσε το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού και απέδειξε ότι οι πολίτες επιλέγουν ξεκάθαρα ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο, αφήνοντας οριστικά πίσω το παρελθόν.

 

Tην Κυριακή που μας πέρασε έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή. Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να πάρει η Λάρισα τη θέση που της αξίζει.

Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό μας, που εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμα και τις θέσεις μας.

Ευχαριστώ επίσης και όλους τους συμπολίτες μας –που ακόμα κι αν δεν μας προτίμησαν– ψήφισαν αυτοδιοικητικά, απαγκιστρωμένοι από κομματικές προτεραιότητες και εξαρτήσεις.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου  για το αποτέλεσμα που πέτυχαν και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν.

 

Εδώ θέλω να πω δυο λόγια για τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Κώστα Τζανακούλη, που γιορτάζει κιόλας σήμερα.

Παρά τις διαφορές μας και παρά τα λάθη του, η προσφορά του στην πόλη και το έργο του –ιδίως στις προηγούμενες θητείες του– δεν αμφισβητείται.  Το είπα ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή, από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στο Δημοτικό Ωδείο και το επανέλαβα πολλές φορές, ότι δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Το ξαναλέω και τώρα.
Ως Δήμαρχος ο Κώστας Τζανακούλης προσέφερε πολλά στη Λάρισα και θα τον θυμόμαστε γι αυτά.

Δεν ταιριάζει στο δικό μας ήθος, εξαιτίας της οποιασδήποτε προεκλογικής έντασης, να μην τον ευχαριστήσει κανείς –τον ίδιον και τους συνεργάτες του– για όσα προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας. Το κάνω εγώ πρώτη.

Όταν καταθέσαμε την υποψηφιότητά μας, κάποιοι δεν μας πίστευαν. Τους διαψεύσαμε. Γιατί πίστεψαν σε εμάς οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι. Πίστεψαν ότι εμείς μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με σκληρή καθημερινή δουλειά.

Μας πίστεψαν γιατί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κινηθήκαμε με αξιοπρέπεια και με πολιτικό ήθος, μακριά από συκοφαντίες, προσωπικές επιθέσεις και πολέμους λάσπης. Αυτή είναι η νέα αντίληψη που πρεσβεύουμε. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα που θέλουν οι συμπολίτες μας.

Στους Λαρισαίους έχει περάσει το μήνυμα ότι εκπροσωπούμε την αλλαγή και την ελπίδα για μια Νέα Αρχή. Η ελπίδα για μια νέα αρχή αντικατοπτρίζεται στο πρόγραμμά μας και στις θέσεις μας. Γιατί εμείς ΕΧΟΥΜΕ πρόγραμμα και θέσεις. Οι αντίπαλοί μας δεν έχουν.

Ο συνυποψήφιος μου, αυτήν την Κυριακή , ο κ. Καλογιάννης είναι μια κομματική υποψηφιότητα, όσο κι αν τώρα προσπαθεί να το κρύψει. Κατέβηκε με τη στήριξη και το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι φανερό ότι η Λάρισα και οι Λαρισαίοι είναι δεύτερη επιλογή γι αυτόν. Πρώτη του επιλογή είναι να βοηθήσει εκλογικά το κόμμα που τον στηρίζει. Να βάλει το σημαιάκι του κόμματος του στη Λάρισα.

Ο κ. Καλογιάννης σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μίλησε ελάχιστα για τα προβλήματα της Λάρισας. Δεν θέλει ρήξη με τα προβλήματα. Αντίθετα –πιστός στο κόμμα του–κάνει αντιπολίτευση.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ενώ περίσσεψαν οι καταγγελίες του εναντίον της κυβέρνησης, της πολιτικής της Ευρώπης και των μνημονίων απέφυγε συστηματικά να μιλήσει για τα προβλήματα, για τις παραλείψεις και για τα κακώς κείμενα του δήμου και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Ρώτησα επανειλημένα και ξαναρωτώ: θα εξηγήσει στους Λαρισαίους τι ακριβώς συμβαίνει; Εξυπηρετει σκοπιμότητες, έχει κάνει παρασκηνιακά παζάρια για παρα φύσιν συμπαιγνίες ή κάτι άλλο συμβαίνει;

 

Δεν ακούσαμε επίσης κανένα πρόγραμμα από τον κ. Καλογιάννη, ούτε τι θα κάνει, εκτός από κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις. Τίποτε συγκεκριμένο! Θεωρίες και λόγια περί μαγικής επίλυσης των προβλημάτων και περί κοινωνικής συμπαράστασης.

Όσο για το πως θα χρηματοδοτηθούν, όσα υπόσχεται, η θέση του είναι αποκαλυπτική!

Θα τα βρεί λέει από το κράτος (που δεν έχει), από τα δημοτικά τέλη (δηλαδή από τους δημότες), από το δανεισμό (δηλαδή τη βασική αιτία που φτάσαμε ως εδώ) και από διάφορα προγράμματα, δηλαδή με τα λεφτά της της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταγγέλει.

 

Όλα αυτά όμως είναι αναμενόμενα. Γιατι ο κ. Καλογιάννης –πέρα από τις καλές του προθέσεις, τις οποίες δεν αμφισβητώ– έχει πάνω από 16 χρόνια να έλθει σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα διοίκησης και πώς λύνονται. Εκπροσωπεί ένα παλιομοδίτικο μοντέλο σκέψης και δημόσιας διαχείρισης. Δεν έχει πια καμία σχέση και γνώση για τα σύγχρονα εργαλεία διοίκησης της πόλης, πώς διεκδικούμε πόρους και χρηματοδοτήσεις, πώς υλοποιούμε έργα και προγράμματα, πώς βάζουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά, δηλαδή που κάνουμε με επιτυχία στην αντιπεριφέρεια τα τελευταία χρόνια.

Και κάτι τελευταίο που δεν περίμενα από τον κ. Καλογιάννη:

Aπό την επόμενη κιόλας των εκλογών, έχει σπεύσει να τρομάξει τους πολίτες διαδίδοντας τερατώδη ψέματα και συκοφαντίες. Ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε τα πάντα, ότι θα κάνουμε απολύσεις και άλλα.

Ψεύδονται και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Έχουμε τοποθετηθεί δημόσια, πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών. Έχουμε πει οτι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο το άξιο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Λαρισαίων. Και είναι αυτονόητο ότι θα προστατέψουμε κάθε θέση εργασίας στο Δήμο, στη ΔΕΥΑΛ, σε κάθε δημοτικό οργανισμό.

Sinenteuxi_03

Έχουμε πει πολλές φορές ότι σκοπός μας είναι να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή της πόλης. Και αυτό το κάνουμε πράξη. Τον προεκλογικό αγώνα μας τον διέπει πολιτικό ήθος.

Δεν μας αφορούν οι προεκλογικές εντάσεις, οι ύβρεις, τα ψέμματα, οι συκοφαντίες, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, η λάσπη.  Τους τα χαρίζουμε.

Εμείς μιλήσαμε για λύσεις και έτσι ακριβώς συνεχίζουμε να κάνουμε.

Όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, θα δεχόμαστε πόλεμο, θα πούνε ψέματα και κάποιοι θα επιχειρήσουν «βρώμικα χτυπήματα». Ήδη το κάνουν.

Είμαστε ξεκάθαροι. Στις συκοφαντίες, απαντάμε με το πρόγραμμά μας. Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, που τα λέει όλα. Οι τοποθετήσεις –οι δικές μου και του Συνδυασμού μας– ήταν και είναι ξεκάθαρες σε όλα τα θέματα. Όλα τα άλλα που προσπαθούν να μας προσάψουν είναι παραμύθια.

Άλλωστε, οι πολίτες απέδειξαν περίτρανα πριν δύο μέρες οτι αυτές οι τακτικές της «φημολογίας» και της δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων δεν έχουν πλέον κανένα αποτέλεσμα.

 

Το μέλλον της Λάρισας μάς ενώνει. Ο ανεξάρτητος Συνδυασμός μας είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να ενώσει τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πόλης μας. Είμαστε η δύναμη ενότητας που χρειάζεται για να πάμε όλοι μαζί μπροστά.

Η κομματικοποίηση δεν θα περάσει – Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν τον κόσμο γατζωμένο στον κομματικό φανατισμό, δεν θα τα καταφέρουν.

Η πόλη, ο Δήμος χρειάζονται Ανανέωση – Και την ανανέωση τη φέρνουν τα νέα πρόσωπα, οι νέες ιδέες και αντιλήψεις. Στην πολιτική έχουμε ανάγκη από νέους ανθρώπους.

Ο Δήμος χρειάζεται ανανέωση. Ανανέωση παντού. Στον τρόπο λειτουργίας. Στον τρόπο προσέγγισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων. Στον τρόπο άσκησης διοίκησης.

Η πόλη και οι πολίτες χρειάζονται λύσεις στα προβλήματά τους. Τώρα. Άμεσα.

Η κοινωνία χρειάζεται ενίσχυση της συνοχής. Η κοινωνική αλληλεγγύη και η άμεση στήριξη των αδυνάτων είναι πρώτη μας προτεραιότητα.

 

Οι πολίτες της Λάρισας, θέλουν μια νέα δημοτική αρχή η οποία:

Θα ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, θα ενώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις της Λάρισας.

Θα κάνει πραγματικό έργο, που θα δίνει ουσιαστικές και οριστικές λύσεις στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα της πόλης μας και των πολιτών.

Θα βάλει τέλος στην κομματικοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος δεν είναι ούτε θα γίνει φέουδο κανενός κόμματος.

Θα έχει τις γνώσεις, την εμπειρία για να υλοποιήσει τις αλλαγές και παρεμβάσεις που θα πάνε τη Λάρισα μπροστά.

Θα μπορεί να διοικήσει άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρήματα.

Θα έχει πρόσβαση και επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα ξέρει και θα μπορεί να διεκδικήσει πόρους αλλά και θα γνωρίζει πώς να τους αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Οι Λαρισαίες και Λαρισαίοι θέλουν μια νέα αρχή. Θέλουν μια νέα δύναμη στο Δήμο που θα παλέψει για να λύσει τα προβλήματα, να διευκολύνει τη ζωή τους και να θέσει την πόλη σε μια νέα τροχιά.
Δεν ψηφίζουν για Πρωθυπουργό, για Δήμαρχο ψηφίζουν!
Δεν περιμένουν από το Δήμαρχο ούτε να καταργήσει το μνημόνιο, ούτε να διώξει την τρόικα! Περιμένουν ο Δήμαρχος να ξυπνάει και να κοιμάται με τα προβλήματα τους και πως θα τα λύσει. Δεν θέλουν ούτε πειραματισμούς, ούτε υψηλή πολιτική, ούτε χειραψίες και χαμόγελα. Μόνο δουλειά και αποτελέσματα. Αυτά θέλουν!

 

Η επιλογή που θα κάνουμε την επόμενη Κυριακή θα μας πάει μέχρι το 2020. Το αύριο της Λάρισας θα καθοριστεί από την απόφαση που θα πάρουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Η Λάρισα δεν μπορεί να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, δεν μπορεί να υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνεται να χάνονται ευκαιρίες. Δεν πρέπει να πάνε πέντε χρόνια χαμένα.

Το χρωστάμε στους νέους και τις νέες της πόλης μας, το χρωστάμε σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους

Η Λάρισα πρέπει να προχωρήσει μπροστά.

Το μέλλον δεν περιμένει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ψευτικούς διχασμούς.

Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο.

Το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο: Το μέλλον της Λάρισας μάς ενώνει. Και μόνο ενωμένοι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά.

 

Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε πραγματικά:

Θέλουμε έργο για τη Λάρισα ή κομματική σημαία στο δήμο;

Θέλουμε γνώση και εμπειρία ή πειραματισμούς;

Θέλουμε νέα πρόσωπα με νέες ιδέες ή ξεπερασμένες αντιλήψεις;

Θέλουμε ξεκάθαρες λύσεις ή παρα φύσιν συμμαχίες;

Θέλουμε κοινωνική αλληλεγγύη βασισμένη σε στέρεες βάσεις ή υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα;

Θέλουμε πραγματικά αδέσμευτη δήμαρχο στην πόλη ή κομματάρχη;

Θα πάμε μπροστά με νέους ανθρώπους και νέες ιδέες ή… θα μείνουμε πίσω σε ξεπερασμένες αντιλήψεις και πρόσωπα;

 

Αυτά είναι τα ερωτήματα, φίλες και φίλοι!

Οι πολίτες έδωσαν την απάντησή τους στη 18 Μαΐου. Την ίδια απάντηση θα δώσουν ακόμη πιο ηχηρά την ερχόμενη Κυριακή, δίνοντάς μας την εντολή να πάμε το Δήμο Λαρισαίων στο μέλλον.

 

Αυτή την εντολή τους, θα την σεβαστούμε και θα την τιμήσουμε! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να πάμε τη Λάρισα μπροστά! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα κάνουμε με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους μια νέα αρχή!

Ενωμένοι πάμε τη Λάρισα μπροστά!

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s