“Στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”: συνάντηση Ρένας στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ
Ρένα: «Οι νέες θέσεις εργασίας θα έρθουν με εξωστρέφεια και νέες επενδύσεις»

«Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα επανεκκινήσουν την τοπική οικονομία, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να καταπολεμήσει την ανεργία σε τοπικό επίπεδο»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα  – Νέα Αρχή» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα γραφεία και στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στη Λάρισα.

Η κ. Καραλαριώτου πραγματοποίησε συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, κ. Όλγα Τσιούρβα και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το ποσοστό ανεργίας στη Λάρισα και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αλλά και για τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και στήριξης των ανέργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.  Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η ανεργία είναι το πιο σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, που εμφανίζει αυξητικές τάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και απειλεί να αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

???????????????????????????????

«Η κατάσταση σε ότι αφορά στην ανεργία είναι πολύ δύσκολη. Άνεργοι νέοι βλέπουν τα όνειρά τους να εξανεμίζονται, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειές τους και να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Οι νέες θέσεις εργασίας είναι ανύπαρκτες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η δημοτική Αρχή δε μπορεί να μένει  απαθής. Ως «Λάρισα Νέα Αρχή», με στοχευμένες δράσεις, όπως είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην πόλη μας, η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, θα πετύχουμε την τόνωση και αναμόχλευση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Λαρισαίους συμπολίτες μας. Επιπλέον, ως νέα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με φορείς επιχειρηματικότητας της περιοχής μας, όπως είναι ο ΣΘΕΒ και το Επιμελητήριο και φυσικά  με τη διαρκή συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, θα κάνουμε τα πάντα στο μέτρο των δυνάμεών μας για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας» υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Την κ. Καραλαριώτου συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι με το συνδυασμό «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Βασίλης Τσάτσος, κ. Νίκη Καραϊσκου και κ. Ιωάννης Μπίτης.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s