“Προέχει η ανάπτυξη της Λάρισας”. Συνάντηση Ρένας – ΕΕΤΕΜ

Ρένα: «Η ανάπτυξη της Λάρισας προϋποθέτει την αναδιαμόρφωσή της και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε στενά με τους τεχνικούς φορείς»
Ρένα: «Η ανάπτυξη της Λάρισας προϋποθέτει την αναδιαμόρφωσή της και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε στενά με τους τεχνικούς φορείς»

Επίσκεψη στα γραφεία του Νομαρχιακού Τμήματος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) πραγματοποίησε η υποψήφια δήμαρχος Λασρισαίων και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού.

Η κ. Καραλαριώτου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΕΕΤΕΜ, κ. Γεώργιο Βαρταλά, την αντιπρόεδρο, κ. Γεωργία Χατζησαλάτα, τον γενικό γραμματέα, κ. Χρήστο Ντάκο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα σημαντικά προβλήματα της πόλης, αλλά και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα εφαρμόσει η «Λάρισα – Νέα Αρχή» από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, «η συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με φορείς όπως το ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας και το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΕΕΤΕΜ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς προέχει η ανάπτυξη της Λάρισας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το έργο πνοής το οποίο οραματιζόμαστε και θα σχεδιάσουμε από την πρώτη στιγμή, δηλαδή η πλήρης αποκάλυψη και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας  και η ενοποίηση των αστικών χώρων με πυρήνα το Αρχαίο Θέατρο, την ευρύτερη περιοχή του Λόφου του Φρουρίου, την κεντρική πλατεία και την παραποτάμια ζώνη του Πηνειού δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή του τεχνικού κόσμου της Λάρισας. Χρειαζόμαστε ιδέες, συμβουλές και αρμονική συνεργασία προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό το μεγαλόπνοο έργο.» υπογράμμισε η κ. Καραλαριώτου και συνέχισε λέγοντας:

«Οραματιζόμαστε τη Λάρισα του μέλλοντος και για να πετύχουμε την αναμόρφωσή της και την ανάδειξή της ως ένα δημοφιλή προορισμό χρειαζόμαστε τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των φορέων. Προς αυτή την κατεύθυνση, φυσικά η ΕΕΤΕΜ θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σχέδια μας για την επόμενη μέρα της πόλης μας».

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής του Ν/Τ Λάρισας της ΕΕΤΕΜ επεσήμαναν ότι η ενεργός συμμετοχή τους και η συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. «Θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής» τόνισαν χαρακτηριστικά και συμπλήρωσαν ότι η ΕΕΤΕΜ Λάρισας θα συνδράμει στον σχεδιασμό για την ανάπτυξη της Λάρισας, είτε έχοντας συμβουλευτικό ρόλο, είτε σε οποιοδήποτε άλλο τομέα η συμμετοχή της κριθεί απαραίτητη.»

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s