Η Ρένα στον «ΗΧΟ 91» (FM): Σίγουρη για την 2η Κυριακή

Rena_HXOS91_0

Η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «ΗΧΟΣ 91» (FM), προσκεκλημένη στην εκπομπή “Δεν έχουν τον Θεό τους” με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανό, μίλησε για το όραμά της για την πόλη μας και φυσικά για όλους και για όλα.

Ξεκινώντας την κουβέντα η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στον προεκλογικό της αγώνα με την παράταξη ‘’ΛΑΡΙΣΑ Νέα Αρχή’’ και τόνισε: «Πάει πολύ καλά ο προεκλογικός αγώνας. Είμαστε πανέτοιμοι, η αποδοχή του κόσμου συνεχώς μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα αισιοδοξούμε ότι θα είναι υπέρ μας, διότι η Λάρισα θέλει μια νέα αρχή που θα γίνει από εμάς».

Παραθέτουμε συνοπτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης-συζήτησης της υποψήφιας Δημάρχου με τους δύο δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού, με τη σειρά των θεμάτων όπως αυτοί τα έθεσαν.

Για Το Ότι Δεν Ξαναβάζει Για Αντιπεριφερειάρχης Και Τολμά Για Δήμαρχος

«Στην περιφέρει κάναμε σημαντικό έργο, όπως λέτε θα μπορούσα να είμαι ξανά υποψήφια με πολλές πιθανότητες να παραμείνω αντιπεριφερειάρχης, αλλά το ότι επέλεξα έναν άλλο δρόμο, δείχνει αγάπη για την πόλη και την πεποίθησή μου ότι η Λάρισα πρέπει να νοικοκυρευτεί, αυτή η ανάγκη με έκανε να είμαι υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο κόσμος ξέρει ότι ήμουν πάντα ανοιχτή στα 4 χρόνια της θητείας μου, και σκοπεύω με δημοκρατικό τρόπο να λειτουργήσω και στον δήμο. Πρέπει να αφουγκράζεται κανείς τον κόσμο, αυτό θα κάνω.»

Για Την Πρωτιά Ως Γυναίκα Υποψήφιος

«Ναι, για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει γυναίκα υποψήφια δήμαρχος, άλλωστε ήμουν η πρώτη γυναίκα τόσο αντινομάρχης όσο και αντιπεριφεριάρχης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Δεν παίζει ρόλο το φύλο ―οι ικανότητες, η τιμιότητα, η εργατικότητα και η ηθική παίζουν ρόλο. Ζητάω να με ψηφίσουν για τη νέα αρχή και αλλαγή που μπορώ να κάνω, όχι για το φύλο μου.»

Οι Βολές Στον Τζανακούλη Και Η Αναφορά Στις Συμφωνίες

«Η δημοτική αρχή, δεν μπόρεσε να αποτελέσει τον καθημερινό συνεργάτη του πολίτη, δεν μπορεί κανείς να τρέχει τελευταία στιγμή να λύσει τα προβλήματα, πριν τις εκλογές. 

Ο κ. Τζανακούλης είχε πει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος πριν 4 χρόνια στις προηγούμενες εκλογές, και έτσι έδειχνε να συνεχίζει να υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια. Οι αποφάσεις του καθενός αφορούν τον εαυτό του. Στις θητείες των αιρετών θα έπρεπε να ακολουθείται το ευρωπαϊκό πρότυπο, να υπάρχει πλαφόν στην θητεία. Ό,τι είχε να δώσει κάποιος στα 16 χρόνια τα έδωσε δεν έχει να δώσει πια κάτι παραπάνω σε άλλα 5 χρόνια. Υπάρχει πια κούραση και κόπωση, και ο ίδιος χρειάζεται αλλαγή.

Να κρατήσετε την εκπομπή διότι εγώ τηρώ τον λόγο μου: εννοώ ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι τόσα χρόνια στην θέση αυτή. Θεωρώ ότι δύο θητείες είναι αρκετές. Να ξεκαθαρίσω ότι ανεξάρτητα του αν ο κ. Τζανακούλης έβαζε ή όχι υποψηφιότητα, εγώ θα κατέβαινα υποψήφια. Δεν έχω σε προσωπικό επίπεδο κάτι με τον κ. Τζανακούλη, έκανε κάποια σημαντικά πράγματα στην πόλη, τιμούμε το έργο του, αλλά η Λάρισα πρέπει πια να αλλάξει σελίδα.

Όσο για τις συμφωνίες, να πω ότι δεν μπαίνει κάποιος που έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης, σε διαδικασία συναλλαγής και συμφωνιών. Όλοι ανήκουμε σε κάποιον ιδεολογικό χώρο αλλά στα τοπικά, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα χρώματα, να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε.»

Rena_HXOS91_2

Για Την Ν.Δ. Και Το Χρίσμα

«Αν θέλουν να στηρίξουν τον κ. Τζανακούλη δεν με πληγώνει καθόλου, είχα δεσμευτεί ότι εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, άρα δεν θα δεχόμασταν χρίσμα από κανέναν, χωρίς όμως να αποποιούμαστε τον ιδεολογικό μας χώρο.  Στις δημοτικές εκλογές, ας αφήσουμε εκτός τα κόμματα.»

Για Το Ψηφοδέλτιο

«Το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο. Μπορεί να το ανακοινώσουμε και το επόμενο Σάββατο, αν και λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας θα το ανακοινώσουμε μάλλον λίγο αργότερα, ίσως αμέσως μετά το Πάσχα. Πρέπει όλες οι κοινωνικές ομάδες να εκπροσωπούνται στο ψηφοδέλτιό μας. Έχουμε άτομα που έχουν προσφορά στην κοινωνία και τους διακρίνει η εντιμότητα και το ήθος».

Για Το Ερωτηματολόγιο

«Ρωτώντας τον κόσμο για τα προβλήματα που πιστεύουν πως πρέπει να λυθούν στην Λάρισα, μου έκανε εντύπωση ότι μέσα στα πρώτα θέματα είναι και η οικονομική διαφάνεια στον δήμο Λαρισαίων. Γράφτηκαν πολλά, έχουν γίνει καταγγελίες από την αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχω άποψη, θα την έχω αν πάρω την εντολή από τους Λαρισαίους. Δεν λειτουργώ με φήμες και κουτσομπολιά.

Θα ελεγχθούν όλα, αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω. 

Υπάρχει και το έντονο πρόβλημα της καθαριότητας, θέμα σημαντικό, αν κανείς θέλει να αναδείξει την Λάρισα ως πόλο έλξης για επισκέπτες. Η συνολική ευθύνη είναι του Δημάρχου για όλα τα θέματα, όπως και της Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα.

Πολύ σημαντικό φαίνεται να είναι επίσης το θέμα με τις λακούβες και τα πεζοδρόμια  ―δεν είναι λοιπόν σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη η Λάρισα και πρέπει να την κάνουμε. Για παράδειγμα, ένα κομμάτι μέχρι την γέφυρα του Αλκαζάρ δεν έχει πεζοδρομηθεί, δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει μέσα σε 16 χρόνια, όπως και άλλα θέματα. Η δημοτική αρχή λέει ότι περπατάει την πόλη, δεν βλέπουν λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα;»

Τι Θα Γίνει Με Την Καθαριότητα Στο Δήμο

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, το θέμα αυτό αφορά τον δήμο και θα παραμείνει στα χέρια της δημοτικής αρχής. Τα στελέχη που υπάρχουν τώρα είναι αξιόλογα και αξιόμαχα. Απλά θα πρέπει να δούμε τα δρομολόγια και όλα τα σχετικά, επιπλέον χρειάζονται προμήθειες στον τομέα της καθαριότητας. Υπάρχουν [χρημτοδοτικά] προγράμματα για να προμηθευτεί νέα μηχανήματα και κάδους ο δήμος Λαρισαίων. Υπάρχουν συστήματα και είναι κοστολογημένα στο πρόγραμμά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση με εμάς να περάσει σε ιδιωτικά χέρια η καθαριότητα.»

Για Τα Χωριά

«Το θέμα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι τόσο δύσκολο να βάλει κανείς έναν προγραμματισμό για να γίνεται η συντήρηση σε καθημερινή βάση; Δεν νομίζω…» 

Για Τον τρόπο Διοίκησης

«Δεν θα είναι συγκεντρωτικός ο τρόπος διοίκησης του συνδυασμού μας. Με διάλογο και κατάθεση απόψεων θα είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Δεν θέλω να περνούν όλα από εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα το κάθε θέμα. Το μοντέλο διοίκησης θα ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Ρόλο θα έχουν τα χωριά και τα διαμερισματικά. Έχει σημασία να δημιουργηθεί μια νέα αντίληψη».

Rena_HXOS91_1

Τι Θα Γίνει Την 2η Κυριακή Αν Δεν Περάσει Ο Συνδυασμός

«Δεν το έχω σκεφτεί, διότι θα είμαστε εμείς στον Β’ γύρο. Δεν έχω με κανέναν υποψήφιο τίποτα, δεν θα μπω σε αντιπαραθέσεις. Να τελειώνουμε με τα κουτσομπολιά, τις παρεούλες και τις καμαρούλες, θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια».

Τι Θα Αλλάξει Άμεσα Στην Πόλη

«Κάποιοι είχαν υποσχεθεί τραμ στην Λάρισα που δεν έγινε ποτέ. Ε, τέτοια δεν θα υποσχεθούμε εμείς…

Τα πρώτα πράγματα στα οποία θα δώσουμε βαρύτητα είναι: 

1.    Το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη

2.    Το αναπτυξιακό κομμάτι, δεν μπορεί να γίνει τόσο άμεσα αλλά είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει. 

Για την ανεργία να πω, ότι κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να την μηδενίσει, αλλά μπορεί να την μειώσει. Όταν στηρίζεις την τοπική οικονομία μπορεί να γίνει αυτό, επίσης, δίνοντας στην Λάρισα την δυνατότητα να γίνει [τουριστικός] προορισμός. Έτσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

3. Η κοινωνική πολιτική, είναι επίσης ένα τεράστιο ζήτημα. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη του δήμου για να επιβιώσουν, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και εκεί». 


Κλείνοντας, θετική δήλωσε η κ. Καραλαριώτου για ένα ραδιοφωνικό ντιμπέιτ (debate) με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s