Επίσκεψη στην Εθνική Γενική Ένωση Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου

DSCN8024
Ρένα: Η μέριμνα του Δήμου για τους ανάπηρους πολέμου και τις οικογένειες των θυμάτων οφείλει να είναι διαρκής

«Η Πολιτεία οφείλει να τιμά τους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για την Πατρίδα και να μεριμνά γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη διάρκεια συνάντησης με την πρόεδρο και τα μέλη της Εθνικής Γενικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Λαρίσης και Περιχώρων.

Όπως ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου η Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Δήμητρα Φακίρη, η Γενική Γραμματέας, κ. Γεωργία Νικολάου και ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Εθνικής Γενικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Θεσσαλίας, κ. Μόσχος Γκιουλμπασάνης, πολλοί είναι οι ανάπηροι – θύματα πολέμου και οι οικογένειες τους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και στο υψηλό κόστος ζωής και έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των συνεχών περικοπών στις συντάξεις τους, της αυξημένης συμμετοχής στο κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Συν τοις άλλοις, προβλήματα διαπιστώνονται τόσο στη χορήγηση όσο και στη μεταβίβαση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρου σε ανάπηρους πολέμου και μέλη των οικογενειών θυμάτων.

ΕΕΑΝΠΘ=2

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι η εκάστοτε δημοτική Αρχή οφείλει να γνωρίζει εις  βάθος τα θέματα των κοινωνικών φορέων και να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίλυσή τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων της: «Οι ανάπηροι πολέμου και οι οικογένειες των θυμάτων είναι σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας, είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας. Ως εκ τούτου η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ειδικά όσων ζητημάτων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, όπως για παράδειγμα το θέμα αδειοδότησης για την εκμετάλλευση περιπτέρων. Η φροντίδα του Δήμου απέναντι στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα οφείλει να είναι διαρκής τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους και ως δημοτική Αρχή θα φροντίσουμε γι’ αυτό» υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s