Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας

Ρένα: Η Λάρισα είναι η πόλη του Ιπποκράτη οφείλει να αξιοποιήσει το εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό της και τις υποδομές της
Ρένα: Η Λάρισα είναι η πόλη του Ιπποκράτη οφείλει να αξιοποιήσει το εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό της και τις υποδομές της

Προτεραιότητα η προληπτική ιατρική για ανασφάλιστους πολίτες και η αξιοποίηση των ιατρικών υποδομών της πόλης

Το σύστημα υγείας της χώρας μας και της Λάρισας φθίνουν σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, ολοένα και περισσότεροι πολίτες δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σε αυτές τις συνθήκες η ενίσχυση της προληπτικής ιατρικής και των δομών υγείας είναι απαραίτητα.

Η εστίαση στην προληπτική ιατρική αλλά και οι προοπτικές ανάδειξης της Λάρισας ως σημείο αναφοράς για τον ιατρικό και συνεδριακό τουρισμό υγείας ήταν το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της υποψήφιας δημάρχου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου με τον πρόεδρο και τον ταμία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, κ.κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και Βασίλη Πινακά, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο ιατρικός και υγειονομικός χώρος είναι τεράστια, ενώ ο κλάδος έχει φθίνουσα πορεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, η υποβάθμιση του συστήματος υγείας στη χώρα έχει ως συνέπεια οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν περισσότερο για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και νοσηλεία, ενώ τα επαγγέλματα των λειτουργών υγείας παραδίδονται στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Συνεπώς, δημόσιες δομές υγείας κλείνουν, ενώ χιλιάδες γιατροί τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. «Ειδικά στις μέρες μας που ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικής ασφάλισης και πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.»

Η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καραλαριώτου σημείωσε ότι η Υγεία και η Παιδεία είναι τα πλέον σημαντικά δημόσια αγαθά και κατά συνέπεια, η συνεργασία της νέας Δημοτικής Αρχής με τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τα μέλη του θα είναι δεδομένη. «Σκοπός μας ως νέα Δημοτική Αρχή θα είναι να εξασφαλίσουμε συνθήκες συνεργασίας ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στον πολίτη που βάλλεται από τη σημερινή πολιτική, να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, με δωρεάν εμβολιασμούς και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε παιδιά και αναξιοπαθούντες ασθενείς και να υπάρξει πρόβλεψη ειδικής μέριμνας για τους γηραιότερους πολίτες. Αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς υγείας της πόλης, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα.»

Επιπλέον, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η Λάρισα, με δεδομένες τις υποδομές υγείας που διαθέτει και με την ανάπτυξη νέων δομών, μπορεί να αναδειχθεί ως σημείο αναφοράς για τη φιλοξενία ασθενών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και ως κέντρο συνεδριακού τουρισμού σε θέματα υγείας. «Η δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, για το οποίο αγωνίζεται η Περιφέρεια, σε συνδυασμό με τα δύο νοσοκομεία της πόλης, αλλά και τις ιδιωτικές υποδομές υγείας, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας παράλληλα και στην εξωστρέφεια  της Λάρισας. Η πόλη του Ιπποκράτη διαθέτει αξιόλογο και διακεκριμένο ιατρικό προσωπικό και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε. Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή», στηρίζουμε το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας» σημείωσε η επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s