Ο Πηνειός είναι η ταυτότητα της πόλης. Να τον προστατεύσουμε και να τον αναδείξουμε

Η παραποτάμια ζώνη να γίνει ένας χώρος καθαρός, φωτεινός, φροντισμένος και να αποδοθεί ξανά στους πολίτες

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΗΝΕΙΟΥ 1a
Συνάντηση με τη Διοίκηση του συλλόγου «Φίλοι του Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού»

Ο Πηνειός και η παραποτάμια ζώνη της Λάρισας είναι στοιχείο της ταυτότητας της πόλης. Γι’ αυτό η νέα δημοτική Αρχή πρέπει να επενδύσει στο ποτάμι, να το προστατεύσει από τη ρύπανση και να το εντάξει ουσιαστικά στη ζωή της πόλης. Πρέπει να γίνει ένας καθαρός, φροντισμένος και φωτεινός χώρος στον οποίο η πόλη θα μπορεί να αθλείται, να δημιουργεί πολιτισμό, να διασκεδάζει, να συγκεντρώνεται να απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και παράλληλα να γίνει πόλος έλξης πανελλαδικού χαρακτήρα.
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Ρένα Καραλαριώτου σε συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση του συλλόγου «Φίλοι του Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει η επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα-Νέα Αρχή» με τους φορείς της πόλης.
Τα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν την κ. Καραλαριώτου για τις δράσεις του συλλόγου, οι οποίες σχετίζονται με το διαρκή έλεγχο για την συντήρηση και την καθαριότητα της κοίτης του Πηνειού, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος αλλά και με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Λάρισας για τα προβλήματα του Πηνειού. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια απαιτείται διαρκής διαβούλευση και συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και η άσκηση πίεσης προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων που θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του Πηνειού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος.
«Χρειάζεται η δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου και παρακολούθησης των ρύπων στον Πηνειό, που θα διενεργεί συνεχείς αυτοψίες, ένα δίκτυο μέτρησης της ποιότητας του νερού και καθαρισμού της κοίτης. Μόνον έτσι ο Πηνειός ποταμός θα αναδειχθεί και θα ενταχθεί ουσιαστικά στη ζωή της πόλης», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεροκώστα.
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι ο Πηνειός συνιστά την «ταυ-τότητα» της Λάρισας και ως εκ τούτου πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί, προ-κειμένου να συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της πόλης πολιτιστικά και οικονομικά.
«Ως «Λάρισα – Νέα Αρχή» πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πηνειός ποταμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα. Η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι σε συνεχή συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι του Πηνειού και Παραποτάμιου πολιτισμού», με στόχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκληρωμένη προστασία και την ουσιαστική αναβάθμιση του ποταμού και του παραποτάμιου φυσικού περιβάλλοντος. Με δράσεις αθλητικές και πολιτιστικές αλλά και υποδομές ήπιας μορφής από φυσικά υλικά, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ο Πηνειός θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη και θα ενισχύσει την εξωστρέφειά της, καθιστώντας τη ως ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από το νομό αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Πηνειός θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας η Λάρισα να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s