Τρεις «ενοχλητικές» ερωτήσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

elef-5-3

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κ. Σωτήρης Ζαχαριάς, δημοσίευσε στο φύλλο του Σαββάτου, 8/3/2014, έρευνα μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων στην πόλη μας. Αναδημοσιεύουμε τις απαντήσεις της Ρένας Καραλαριώτου στις τρεις «ενοχλητικές» (όπως τις χαρακτηρίζει) ερωτήσεις του.
«Τρεις «ενοχλητικές ερωτήσεις», για τους επτά υποψήφιους δημάρχους της Λάρισας. Διαφορετικές για τον καθέναν. Με πράγματα που ακούγονται έξω στην πόλη ή και στα αντίπαλα στρατόπεδα. Όχι από τις κλασικές αβανταδόρικες που συνηθίζονται προεκλογικά. Με στόχευση εκεί που πονάει, όπου υποτίθεται βρίσκονται ευαίσθητα αδύναμα στοιχεία τής κάθε υποψηφιότητας. Στο μαλακό υπογάστριο της καμπάνιας τους.
Ευκαιρία για κάθε υποψήφιο να απαντήσει, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Ίδιοι όροι για όλους, με την ελπίδα ότι η καθεμιά τριπλέτα ερωτήσεων θα αποδεικνυόταν εξίσου ενοχλητική για όλους. Για να ζωντανέψουν λιγάκι τα αίματα.»
Κυρία Καραλαριώτου, χωρίς την υποστήριξη της ΝΔ, στην οποία λέγεται ότι ποντάρατε, θα επιμείνετε βγαίνοντας στο «αντάρτικο», εναντίον της επιλογής του κόμματός σας; Υπάρχει περίπτωση να κάνετε πίσω; Ή πλάγια, συνεργαζόμενη με τον Κ. Τζανακούλη;
O κομματισμός οδήγησε τη χώρα μας στη σημερινή πολυδιάστατη κρίση και αποτελεί ακόμη το μεγαλύτερο εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις και στο να πάμε μπροστά! Η λογική που θέλει τις δημοτικές εκλογές είτε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων, είτε διαγωνισμό παραγοντισμού και «συστημάτων» ανήκει στο παρελθόν. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι οι πολίτες περιμένουν να τους υποδείξει το κόμμα ποιον να ψηφίσουν για δήμαρχο; Η Ελλάδα του 2014, μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια κρίσης, είναι μια άλλη Ελλάδα.
Η ιδεολογική και πολιτική μου προέλευση είναι γνωστή. Ξεκαθάρισα, όμως, από την αρχή ότι δεν με ενδιαφέρουν τα κομματικά χρίσματα. Αναγνωρίζω τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων, αλλά αυτά δεν έχουν θέση στην Αυτοδιοίκηση. Για μας, το κόμμα μας είναι η Λάρισα.
Απευθύνθηκα σε όλους τους συμπολίτες μου και τους κάλεσα να αφήσουν στην άκρη μικροσυμφέροντα, κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και προκαταλήψεις και να αγωνιστούμε μαζί για µια πόλη ανθρώπινη και σύγχρονη, λειτουργική και όμορφη. Απευθύνθηκα σε όλους και τους ζήτησα να βάλουμε πάνω απ’ όλα τη Λάρισα και να κάνουμε μαζί μια νέα αρχή. Και στην πρόσκληση αυτή βρίσκω απρόσμενη ανταπόκριση.
Δεσμεύτηκα κι αυτό δεν αλλάζει. Θα συνεχίσω τον αγώνα ως το τέλος με ειλικρίνεια, με σοβαρότητα, με ευπρέπεια και επιχειρήματα. Μπροστά στο συμφέρον της Λάρισας δεν χωρά τίποτε άλλο.
Αν οι διαφωνούντες με τον δήμαρχο, συνταχθούν με τον Ντ. Διαμάντο και οι νομιμόφρονες νεοδημοκράτες ακολουθήσουν τις οδηγίες του κόμματος, τι χώρος περισσεύει για σας;
 Το παρασκήνιο, τη μικροπολιτική και τις λογικές του καφενείου τις πληρώσαμε αρκετά ως πόλη, δεν νομίζετε; Η Λάρισα και οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα αλλά και μεγάλες προκλήσεις για να ασχολούνται με το ποιος πάει πού και ποιος στηρίζει ποιον. Αυτού του είδους τα κουτσομπολιά δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο έναν μικρό κύκλο δήθεν παραγόντων.
Είμαστε ήδη σε άλλη εποχή. Οι πολίτες έχουν και τον λόγο. Σε αυτούς απευθυνόμαστε. Θα δουν, θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν. Είναι στο χέρι των πολιτών να εξοβελιστούν οι «σωτήρες», οι λαϊκιστές και όσοι πολιτεύονται με θεατρινισμούς, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικά σχέδια και να γίνει μια νέα αρχή για τη Λάρισα.
Εμείς είμαστε ανοιχτοί προς όλους. Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν μαζί μας τη μάχη για μια νέα αρχή είναι ευπρόσδεκτοι.
*Οκτώ χρόνια με τον Λουκά Κατσαρό σε καίριο πόστο στη Νομαρχία κι άλλα τέσσερα με τον Κ. Αγοραστό ως αντιπεριφερειάρχης, στην τοπική εξουσία από το 2003, γιατί μπορεί να εκπροσωπείτε το νέο και άφθαρτο;
 Πριν λίγες εβδομάδες έγινα 43 χρόνων. Πιστεύετε σοβαρά ότι εκπροσωπώ το παλιό; Αλλά αστειεύομαι. Δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας, γιατί υπάρχουν και νέοι με παλιές ιδέες κι ακόμη πιο πεπαλαιωμένες συμπεριφορές. Το ποιος είναι νέος και άφθαρτος το αποδεικνύει κανείς καθημερινά μέσα από τις πράξεις, τον δημόσιο λόγο του, τη συμπεριφορά του, τη στάση ζωής που επιλέγει όταν αναλαμβάνει αξιώματα.
Η εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση που αναφέρετε είναι πλεονέκτημα, όταν φέρνει μαζί της νέες ιδέες, νέες μεθόδους, νέες συνήθειες και νέα ήθη. Αυτά είναι που χαρακτηρίζουν αν κάποιος εκπροσωπεί το παλιό ή το καινούριο. Και οι πολίτες ξέρουν και μας αξιολογούν όλους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο (και τις απαντήσεις των άλλων υποψηφίων) στον ιστότοπο της εφημερίδας: http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=21&aid=67086#.Ux9LMV7LGb8

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s