Συνάντηση με την Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΡΕΝΑ: Υψίστης σημασίας η συνεργασία του ΤΕΙ με το Δήμο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της  Λάρισας
ΡΕΝΑ: Υψίστης σημασίας η συνεργασία του ΤΕΙ με το Δήμο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της
Λάρισας

Η εκπαίδευση κατέχει κυρίαρχο ρόλο στη δομή μιας κοινωνίας ενισχύοντας την τοπική οικονομία αλλά και συμβάλλοντας στην εξωστρέφειά της. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μεταξύ των φορέων της πολιτείας με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι υψίστης σημασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή» Ρένα Καραλαριώτου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση  του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Καραλαριώτου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές και να ακούσει τις προτάσεις των μελών της Διοίκησης για την ενδυνάμωση του ρόλου του ιδρύματος, αλλά και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας  της νέας Δημοτικής Αρχής με το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε την κ. Καραλαριώτου ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ Παναγιώτης Γούλας, το ίδρυμα ανήκει στα μεγαλύτερα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, δεδομένου ότι στους κόλπους του φοιτούν περισσότεροι από 21.000 φοιτητές  στις 4 σχολές που ανήκουν σε αυτό.   Επιπλέον, ο κ. Γούλας και τα μέλη της Διοίκησης τόνισαν στην υποψήφια δήμαρχο την ανάγκη επίλυσης ορισμένων ζητημάτων μεταξύ των οποίων τη διαπλάτυνση της εισόδου του ιδρύματος, καθότι έχουν συμβεί ατυχήματα, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το ΤΕΙ με το κέντρο της πόλης, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται οι φοιτητές κατά τις μεταβάσεις τους από και προς το ίδρυμα.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η ανάγκη σύναψης ενός Συμφώνου συνεργασίας με τη νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου το ΤΕΙ να ενταχθεί ουσιαστικά στη ζωή της πόλης. «Ο Δήμος οφείλει να βάλει στην ατζέντα του το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του ιδρύματος και της Δημοτικής Αρχής» κατέληξαν τα μέλη της Διοίκησης.

ΤΕΙ Θεσσαλίας φωτ 1
Στο γραφείο του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτη Γούλα

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τη Διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας που αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τη Λάρισα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επιμόρφωση των νέων επιστημόνων αλλά και στην εφαρμογή της γνώσης στην πράξη. Η σχέση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Δήμο Λαρισαίων πρέπει να είναι πολύ στενή. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απαραίτητη τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της νέας δημοτικής Αρχής και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η οποία θα ορίζει τους τρόπους με τους οποίους από κοινού θα σχεδιαστούν και θα πραγματοποιηθούν δράσεις προς όφελος του ιδρύματος και της Λαρισαϊκής κοινωνίας. Η έρευνα, η καινοτομία και η υγιής επιχειρηματικότητα αποτελούν προτεραιότητα στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας και η συμβολή του ιδρύματος με την τεχνογνωσία που διαθέτει είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς.  Η συνεργασία θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά  και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας που είναι και το ζητούμενο. Σήμερα, κάνουμε μια Νέα Αρχή σε ότι αφορά το ρόλο του ΤΕΙ στην κοινωνία και στην οικονομία της πόλης μας» σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καραλαριώτου.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s