Ενίσχυση της Δράσης Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

Rena-new67
Ρένα: Οι Λαρισαίες δεν πρέπει να φοβούνται!

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στο οποίο καμία σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Είναι απαραίτητο η πολιτεία να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και κυρίως να δημιουργεί δομές που θα προσφέρουν πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο από νομικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς, στα θύματα βίας και κακοποίησης.

Είτε πρόκειται για βία που ασκείται στο οικογενειακό περιβάλλον είτε στο εργασιακό, οι Λαρισαίες, εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας που λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Δύο Φύλων.

Το Κέντρο επισκέφθηκε την Τρίτη, 4 Μαρτίου η υποψήφια Δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου η οποία είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το ανθρώπινο δυναμικό και να πληροφορηθεί για τη δράση και προσφορά του στις Λαρισαίες. Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν η κοινωνία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης να επιτρέπει να διαιωνίζονται φαινόμενα βίας και μάλιστα κατά ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων όπως είναι οι γυναίκες. Οι Λαρισαίες, όπως κάθε Ελληνίδα, όπως κάθε γυναίκα στον κόσμο, έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στη βία. Ως πολιτεία, έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε τις δομές που χρειάζονται για την καταγγελία και την εξάλειψη του φαινομένου, αλλά και για να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στις γυναίκες που υπόκεινται σε βία. Μάλιστα, κάθε Δήμος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να κάνει δική του υπόθεση τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των δομών και της παροχής υποστήριξης στα θύματα βίας, ακόμη και μετά την λήξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κάτω από τα οποία λειτουργούν σήμερα.» ενώ κατέληξε «σήμερα καμία γυναίκα δεν πρέπει γίνεται θύμα βίας. Επιπλέον, όταν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα συμβαίνουν καμία γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να τα καταγγείλει. Οι δομές για πλήρη υποστήριξη είναι εδώ και εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή θα τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.»

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κ. Καραλαριώτου, είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που απευθύνονται στο Κέντρο για βοήθεια και συμβουλευτική, ενώ η δικτύωση και η συνεργασίας με τους φορείς της πόλης για την γνωστοποίηση της δράσης του Κέντρου φέρνει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο πρέπει να ενισχυθούν.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s