Λάρισα ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώνοντας την απόφασή μου να διεκδικήσω το διευρυμένο Δήμο Λάρισας, παρουσίασα τις σκέψεις, τα κίνητρα, τις προτεραιότητες και το όραμά μου για τη Λάρισα. Μίλησα για το πώς πιστεύω ότι πρέπει να πορευτεί η πόλη μας για να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αξίζει, ως υπερήφανοι πολίτες μιας σύγχρονης, όμορφης πόλης, που προσφέρει ποιότητα ζωής στους δημότες και συγκινήσεις στους επισκέπτες της.

Η συγκέντρωση στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας –εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή εκλεκτών συμπολιτών μας–  είχε απρόσμενα μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την πόλη. Μέχρι ακόμη και σήμερα παίρνω –κάθε μέρα και περισσότερα– θετικά μηνύματα από παντού.  Πάνω από όλα όμως, η συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα ότι η Λάρισα έχει ανάγκη από αλλαγή. Αλλαγή στις νοοτροπίες, αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε και σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας.

Όλοι το νιώθουν, όλοι το νιώθουμε ότι μια περίοδος κλείνει και μια καινούργια ανοίγει.  Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε περιφερειακό της διαμέρισμα χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Η Λάρισα χρειάζεται μια νέα αρχή!

LOGO_KARALARIOTOU_LARISA_RGB

Το αίτημα αυτό είναι και το όνομα του συνδυασμού μας, που έχω την τιμή να ανακοινώσω σήμερα:   «Λάρισα ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

• ΝΕΑ ΑΡΧΗ για εμάς σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου.

• ΝΕΑ ΑΡΧΗ για εμάς σημαίνει νέος τρόπος διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια, με νοικοκυροσύνη. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού

• ΝΕΑ ΑΡΧΗ για εμάς σημαίνει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Σημαίνει τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης, σημαίνει τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τέλος στους βεντετισμούς και στις προσωπικές τακτικές.

• ΝΕΑ ΑΡΧΗ για εμάς σημαίνει έναν Δήμο πραγματικά σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες, ποιοτικές αλλά και πιο οικονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη.

• ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει να μοιραστούμε όλοι οι πολίτες μια νέα νοοτροπία για την πόλη. Σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Όπως βλέπετε το σύμβολό μας είναι απλό και εστιάζει σε ένα στοιχείο που αποτελεί την βάση των πάντων: Στο αρχαίο θέατρο της πόλης μας.

Προβάλλοντάς το, δίνουμε ταυτόχρονα το στίγμα για το που σκοπεύουμε να εστιάσουμε. Και αυτό δεν είναι άλλο από την προβολή της νέας ταυτότητας της Λάρισας. Στοιχείο δομικό για την ανάπτυξη της πόλης μας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, για να την κάνουμε πόλο έλξης επενδύσεων, για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των τουριστών για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλο το δυναμικό μας, για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε μια ουσιαστική θέση ανάμεσα στα σύγχρονα ευρωπαϊκά αστικά κέντρα.

Και για να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να επιστρέψουμε στα βασικά. Να δούμε την ιστορία μας. Να μάθουμε από αυτή. Να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και ένα από τα πλέον βασικά, είναι ο πολιτισμός, η παράδοση, η κουλτούρα μας, ο τρόπος ζωής μας. Στοιχεία, για τα οποία κάθε Λαρισαία και κάθε Λαρισαίος πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι. Στοιχεία που πρέπει να επικοινωνήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις –μέσα και έξω από την πόλη- για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία ανάτασης, αλλαγής, αναμόρφωσης και να μπούμε σε μια νέα τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Ανάπτυξης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής. Και αυτή η πορεία ξεκινά σήμερα, τώρα, εδώ με την ανανέωση της πολιτικής σκέψης και δράσης. Ξεκινά σήμερα, τώρα, εδώ με το προσκλητήριο συμμετοχής όλων σε αυτή τη νέα πολιτική.

Η εποχή των “φέουδων” –κομματικών ή προσωπικών– και της επικοινωνιακής διαχείρισης των προβλημάτων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι. “Έχουν δει το έργο” και την “έχουν πατήσει” πολλές φορές. Δεν θέλουν να ακούσουν λόγια, υποσχέσεις και εξαγγελίες. Δεν εντυπωσιάζονται με την ασφαλτόστρωση κάποιων δρόμων λίγο πριν τις εκλογές. Δεν θέλουν αυτά οι πολίτες. Οι πολίτες θέλουν να ζουν ανθρώπινα, κάθε μέρα. Θέλουν να δουν ότι τα προβλήματα –που πάντα θα προκύπτουν- αντιμετωπίζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Κατέστησα σαφές ότι εμείς δεν μηδενίζουμε το έργο κανενός. Ούτε των προηγουμένων δημάρχων, ούτε του σημερινού δημάρχου, ούτε των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι πρόσφεραν ότι καλύτερο μπορούσαν για το καλό της πόλης. Δεν αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας μας η μιζέρια, η στείρα κριτική, η παρελθοντολογία και η επίρριψη ευθυνών. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά την πραγματικότητα. Η δική μας συμβολή σε αυτές τις εκλογές, η δική μας παρέμβαση στα δρώμενα της πόλης μας θα είναι πολύ διαφορετική από όλα αυτά και επί της ουσίας. Και θα την κάνουμε πράξη, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν στις μικρόψυχες αντιδράσεις και στις ξεπερασμένες πρακτικές.

Print

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες, διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο αναλυτικό πρόγραμμα για να δώσουμε τις λύσεις που απαιτούνται.  Όπως γνωρίζετε έχω ήδη απευθυνθεί επίσημα σε όλους τους φορείς της πόλης μας, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κλαδικούς συλλόγους ζητώντας τους τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση του σχεδίου δράσης για τη Λάρισα.

Παράλληλα, ξεκινάμε από σήμερα, την εκστρατεία απευθείας διαλόγου με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα.
Με τίτλο “Εσύ έχεις το λόγο! Πες μας τι προτείνεις! Η Γνώμη σου Μετράει” και με το ερωτηματολόγιο που έχετε στο φάκελό σας (το οποίο θα διακινηθεί και από το διαδίκτυο) τις επόμενες εβδομάδες οι συνεργάτες μου κι εγώ θα ακούσουμε και θα καταγράψουμε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.  Στην κατάρτιση του προγράμματος μας, η Γνώμη κάθε Λαρισαίου, κάθε Λαρισαίας μετράει!  

Το έργο εξαρτάται από τους ανθρώπους. Και η πόλη μας, η Λάρισα και κάθε περιφερειακό της διαμέρισμα, διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Άνθρωποι καταρτισμένοι επιστημονικά, με γνώση, εμπειρία, με αναγνωρισμένη αξία, με όρεξη για δουλειά, άνθρωποι έντιμοι, ικανοί, έτοιμοι να προσφέρουν. Και που σήμερα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και είναι πανέτοιμοι να αξιοποιήσουν αυτή τη συσσωρευμένη εμπειρία και να υπηρετήσουν τον κοινό μας σκοπό.

Είναι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τις διάφορες επιτροπές, που θα αναλάβουν επιτελικά πόστα, οι οποίοι, είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε από άλλες θέσεις, μπορούν να παράγουν το έργο που θα αλλάξει τη Λάρισα.

Γι α ένα είμαι σίγουρη:  Ότι θα έχω δίπλα μου ικανά στελέχη, συνεργάτες που μπορώ να στηριχθώ.  Ότι θα έχω δίπλα μου, ανθρώπους που δεν μένουν στα λόγια.  Ανθρώπους που δουλεύουν και φέρνουν αποτέλεσμα.

Ξεκινάμε μια πορεία με στόχο τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου για το Δήμο Λαρισαίων.

Ξεκινάμε με την αισιοδοξία ότι εκφράζουμε το αίτημα των Λαρισαίων για ένα νέο ξεκίνημα, ώστε να μπορέσει η Λάρισα να αντιμετωπίσει τα σημερινά της προβλήματα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα και να περάσει σε μια νέα θετική πορεία.

Ξεκινάμε έχοντας πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας αλλά και της επώδυνης οικονομικά καθημερινότητας που βιώνει σήμερα η λαρισαϊκή κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη Λάρισα. Και το μήνυμα μας, το μήνυμα της νέας αρχής, θα φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συμπολίτη μας.

Προσκαλώ όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να κάνουμε μαζί μια νέα αρχή, με συμμάχους την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη σκληρή δουλειά!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s