Σύσκεψη για την Ασφαλή Διαχείριση των κενών συσκευασιών Φυτοφαρμάκων

pesticides_112

Το ζήτημα της ασφαλούς διαχείρισης των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία,  αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας – δημάρχου Κιλελέρ κ. Ρίζου Κομήτσα, των αντιδημάρχων Λάρισας κ. Αναστ. Πρασσά, Φαρσάλων κ. Σταύρου Πουλαράκη, Τυρνάβου κ. Κων. Κέντρα, του συμβούλου του δήμου Κιλελέρ σε αγροτικά θέματα κ. Ντίνου Μπλιάτσου, του προϊστάμενου του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου Π.Ε.Λ. κ. Δ. Σταυρίδη, καθώς κι εκπροσώπων των δήμων και υπηρεσιακών παραγόντων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν σχετικά με την ασφαλή διαχείριση των άδειων συσκευασιών των φυτοφαρμάκων τα στελέχη του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοφαρμάκων κ. Μηνάς Πελεκάνος και Άρης Τσαουσάκης. Η σύσκεψη είχε ως στόχο  τον συντονισμό των ενεργειών των δήμων της Π.Ε.Λ καθώς και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό την επίβλεψη της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, δεδομένου ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, από το 2015 θα είναι υποχρεωτική η ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Σε δηλώσεις της η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε: «Το ζήτημα της ασφαλούς διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι άπτεται της δημόσιας υγείας. Γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχει ανεξέλεγκτη ρίψη των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων, αυτό δημιουργεί πρόβλημα ρύπανσης του περιβάλλοντος. […] Ήδη εφαρμόσαμε στον δήμο Κιλελέρ πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο έτυχε πολύ μεγάλης ανταπόκρισης από τους αγρότες. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει σταδιακά να επεκταθεί σε όλους τους δήμους της ΠΕΛ…»

Από την πλευρά του ο κ. Κομήτσας τόνισε: «Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων εφαρμόστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον δήμο Κιλελέρ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. […] Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου για τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα στο σύνολο των δήμων της ΠΕΛ».

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s