Πόλος έλξης για δημιουργούς και σινεφίλ το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

«Όταν ξεκινήσαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας μαζί με την «Artfools» τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, στόχος μας ήταν να  το «βγάλουμε» έξω  από τα στενά όρια της Λάρισας, να το κάνουμε πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας. Κάθε χρόνο πάμε και καλύτερα και φέτος έχουμε την τιμή, ως διεθνές πλέον το Φεστιβάλ,  να φιλοξενούμε 28 διεθνείς ταινίες. […] Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας είναι διοργάνωση όλων των Λαρισαίων και θέλουμε να αγκαλιαστεί από όλους».
―Ρένα Καραλαριώτου, Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας & Υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων

DSCN7053

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες (10/2/2014) στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα, του αν. προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ευστ. Βελησσαρίου, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη, της προέδρου  της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Άντας Σαρτζή, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ κ. Άκυ Μητσιούλη, καθώς κι εθελοντών του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν τα δρώμενα του Φεστιβάλ, που αναμένεται φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποτελέσει πόλο έλξης νέων δημιουργών από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Ακόμη πιο αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και  πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από 14-23 Φεβρουαρίου, θα αποτελέσει πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά  και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίο στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.  Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειά  κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s