Η ομιλία της Ρένας Καραλαριώτου στην Ειδική (Απολογιστική) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Apolog_5

Κυρίες και Κύριοι ,

Ο Δημόσιος Απολογισμός είναι μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Και βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όχι για να αποδείξουμε όσα κάναμε για να δείξουμε ότι είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε πριν και σε αυτά που πράττουμε μέχρι και σήμερα. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας τα τρία αυτά χρόνια της θητείας μας αξιοποιήσαμε με τον πλέον πρόσφορο τρόπο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Εργαστήκαμε ακούραστα εξορθολογίζοντας δαπάνες, σεβόμενοι τους πόρους που με αίμα καταβάλουν οι συμπολίτες μας.  Συνεργαστήκαμε με όλους, τους Δήμους, τους φορείς, τις κοινωνικές ομάδες.  Ασκήσαμε μία πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Σχεδιάσαμε όλοι μαζί, μαζί σας, το μέλλον της Θεσσαλίας, της Λάρισας μέσα στις νέες διαμορφωμένες συνθήκες.  Δώσαμε και κερδίσαμε τη μάχη της καθημερινότητας.  Ασκήσαμε διοίκηση με διαφάνεια και χωρίς αποκλεισμούς.  Διεκδικήσαμε και συγκρουστήκαμε για τα συμφέροντα της περιοχής μας (ΤΕΙ , Νοσοκομεία κ.α).  Σχεδιάσαμε μαζί σας το νέο ΣΕΣ της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Κι όλα αυτά μέσα σ’ ένα σκηνικό δύσκολο, σ’ένα σκηνικό έντονης πιστωτικής ασφυξίας και περικοπών των δημοσίων δαπανών.  Δεν λέμε ότι έγιναν όλα , δεν λέμε ότι δεν έγιναν λάθη.  Λέμε, όμως, ασκήσαμε πολιτικές γενναίες και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικές για να κρατήσουμε όρθια μια κοινωνία με τρομακτικές ανάγκες και προβλήματα.

Επιτρέψτε μου τώρα να αναφερθώ επιγραμματικά σε κάποιους τομείς όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας :

1.  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέσαμε τις βάσεις ενός Περιφερειακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης (THESSAGRO, θεσσαλικό καλάθι, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης).
Μέσα από τους Κ.Α.Π. και το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» υλοποιήθηκαν και είναι σε εξέλιξη σημαντικά έργα και μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 17.665.215,48 € (7.168.500,00 € τα έργα και 10.496.715,48 € οι μελέτες).
Ολοκληρώθηκαν οι υπογειώσεις δικτύων των Τ.Ο.Ε.Β. Δαμασίου, Πηνειού, Μακρυχωρίου, Τυρνάβου και Ταουσάνης, μήκους περίπου 100 χλμ.
Γεωτρήσεις και κατασκευή υπόγειων στο Δαμασι , στο Μακρυχωρίου , ΤΟΕΒ Ματι Τυρναβου , Παλαιόκαστρο Ελασσόνας και σε άλλες περιοχές . Έργα που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξοικονόμηση νερού, στη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και στην εξυπηρέτηση των αγροτών στις καθημερινές εργασίες στις καλλιέργειές τους.
Συνολικά, για την Π.Ε. Λάρισας έχουμε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αποφάσεις ένταξης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 55.784.715,48 €.

Προχωρούν ταυτόχρονα οι μελέτες ταμιευτήρων, στις περιοχές του Τυρνάβου, της Αγιάς, των Φαρσάλων και των Τεμπών, ενώ αναμένεται να δημοπρατηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα και δύο πολύ σημαντικά έργα, ο ταμιευτήρας Καστρίου, και ο ταμιευτήρας Γλαύκης, που θα βελτιώσουν την άρδευση 9.000 στρεμμάτων.
Συνολικά, για την Π.Ε. Λάρισας έχουμε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» αποφάσεις ένταξης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 55.784.715,48 €.

ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Από την αρχή της θητείας μας πληρώθηκε στους αγρότες μας, για την υλοποίηση προγραμμάτων φυτικής και ζωικής παραγωγής και στις ομάδες παραγωγών, το ποσό των 58.423.986 ευρώ
Και αναφέρομαι βέβαια στα προγράμματα Μείωσης της Νιτρορύπανσης, Βιολογική Γεωργία, Μακροχρόνια παύση εκμετάλλευσης γαιών, Διατήρηση εκτατικών καλλιεργειών, Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Εντατικοποίηση κτηνοτροφία κ.α

2.  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Υποδομές ΕΣΠΑ – ΚΑΠ

Το σύνολο των έργων που είναι μέχρι σήμερα ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. και στους Κ.Α.Π. και χωροθετούνται στην Π.Ε. Λάρισας είναι συνολικού προϋπολογισμού 265.723.506,09 €.

Σε αυτά περιλαμβάνονται :

Έργα οδικά: τα οποία συμβάλουν στην ασφαλή μεταφορά ανθρώπων , στην μεταφορά εμπορευμάτων , στην ανάπτυξη του τουρισμού  μας . Θα αναφέρω ενδεικτικά :
Λάρισα – Τρικάλων
Λάρισα –Καρδίτσας
Ολοκλήρωση των δακτυλίων της πόλης της Λάρισας
α) οδο Καράγιωργα
β) από Ε.Ο Λάρισας Κοζάνης έως Γ΄ Γέφυρα Πηνειού
γ) από Β’ Γέφυρα Κοζάνης έως Κόμβο οδού Κοζάνης
δ) Κατασκευή της Λεωφόρου Καραμανλή,   ένα έργο η υλοποίηση του οποίου αποτελεί ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια για την πολη της Λαρισας καθως  η επικοινωνία των κατοίκων των συνοικιών, που βρίσκονται εκατέρωθεν, αλλά ειχαμε και πληθώρα ατυχημάτων και δυστυχημάτων όλα αυτά τα χρόνια.

Σπηλιά –Καρίτσα
Λογγα – Βερδικουσια , που ενώνει τη Λάρισα με τα Τρίκαλα, τα Μετεωρα με τον Όλυμπο και την παραλιακή μας ζώνη
Παράκαμψης Σπηλιάς
Ολοκλήρωση των παρακάμψεων Γερακαρίου και Ομολίου
Διασταύρωση Ε.Ο. Ελασσόνας μέχρι Ι.Μ. Βαλέτσικου
Ενώ αναμένουμε το τρίτο τρίμηνο του 2014 – σύμφωνα με το Υπουργείο – την ολοκλήρωση των μελετών της παράκαμψης Ελασσόνας και του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων

Έργα περιβάλλοντος, που αφορούν περιβαλλοντικές δράσεις για την προστασία των εδαφικών συστημάτων, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 40.610.924,31 €. , αλλα και εργα πολιτισμου συνολικού προϋπολογισμού 19.117.292,49 €.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Διαμόρφωση τάφρου Χατζηχαλαρ στη Λάρισα
Κατασκευή κυψέλης 4 του ΧΥΤΑ Λάρισας
Αντιπλημμυρικά έργα στο Δαμασι, στη Ροδιά
Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης και αγωγός μεταφοράς νερού στο Δ. Μελιβοιας,
Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Αγιοκαμπου, Κάτω Σωτιριτσας και Βελικας και δίκτυο ακαθάρτων της Αγιας
Περιβαλλοντική αναβάθμιση της βόρειας εισόδου της πόλης των Φαρσάλων
Αξιοποίηση περιοχής Απιδανου ποταμού
Χώρος Πολιτισμού «Μαξίμ» στον Τύρναβο
Ιαματική πηγή Κόκκινου Νερού Αγιάς,
Περιβαλλοντική αναβάθμιση στο βορειοδυτικό τόξο της πόλης του Τυρνάβου

Έργα εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 42.806.953,14 €, που εστιάζουν στην ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για σχολικές μονάδες, την επέκταση υπαρχουσών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Νηπιαγωγείο Τερψιθέας,
Τριθέσιο, ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας
Γυμνάσιο – Λύκειο Πλατυκάμπου,
Προσθήκη αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης,
Κατασκευή Νηπιαγωγείου στη Χαραυγή,
Προμήθεια εξοπλισμού εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
Ανέγερση 33ου Δημοτικού Σχολείου Λαρισας
Ανέγερση 42ου Δημοτικού και 15ου Γυμνασίου Λάρισας
Προμήθεια εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής για ΑμεΑ Δήμου Λαρισαίων
Προμήθεια εξοπλισμού  ειδικού Δημοτικού Σχολείου Γαλανοβρυσης Δήμου Ελασσσονας
Προμήθεια εξοπλισμού σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής για ΑμεΑ Δήμου Κιλελερ

Έργα στον τομέα της υγείας, συνολικού προϋπολογισμού 15.016.052,83 €, που περιλαμβάνουν προμήθεια εξοπλισμού για  τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας της περιοχής μας,  διαμορφώσεις εγκαταστάσεων και ανέγερση νέων μονάδων υγείας.

Όπως:
Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για  τα δύο νοσοκομεία της  Π.Ε Λάρισας
Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού των χειρουργίων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προϋπολογισμού 487.000,00 €
Προμήθεια και εγκατάσταση εξομοιωτή ακτινοθεραπείας για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προϋπολογισμού 800.000,00 €
Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Πανεπιστημιακή Παθολογική, την Ενδοκρινολογική, την Αγγειοχειρουργική Κλινική και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Προμήθεια και Εγκατάσταση Στεφανιογράφου για την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προϋπολογισμού 650.000,00 €
Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προϋπολογισμού 240.000,00 €
Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την Κλινική Καρδιάς – Θώρακος – Αγγείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προϋπολογισμού 235.000,00 €
Προμήθεια Εξοπλισμού για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας – Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο, προϋπολογισμού 936.550,00 €.Κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας, προϋπολογισμού 550.000 €.
Εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ-Έξοδος, προϋπολογισμού 600.000 €:

3.  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το τοπικό πρόγραμμα LEADER στα πλαίσια του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) έχει συνολικό προϋπολογισμό 11.618.570,00 € και δημόσια δαπάνη 7.000.000,00 €.
Στα πλαίσια της 4ης προκήρυξης υποβλήθηκαν 66 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 10.629..066 ,99  – τριπλάσιος του προκηρυσσομενου που ήταν 3.191.260,94ευρω – και περιλαμβάνει μια πληθώρα δράσεων με στόχο την προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών σε νέους, γυναίκες και ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, τη μείωση των διαφορών και ανισοτήτων μεταξύ των κατοίκων των αγροτικών και αστικών περιοχών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Από τις παραπάνω προτάσεις οι 44 συνολικού προϋπολογισμού 8.022.833,20ευρω αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις και οι υπόλοιπες 22 αφορούν έργα δημοσίου χαρακτήρα
Ενώ ταυτοχρονα τη χρονιά που πέρασε εγκρίθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν 24 ιδιωτικές επενδύσεις, που αφορούσαν έργα από την 3η προκήρυξη, συνολικού προϋπολογισμού 4.248.228,24 € (δημόσιας δαπάνης 2.124.114,12 €), δίνοντας τη δυνατότητα σε 24 επενδυτές να προχωρήσουν στην ίδρυση νέων ή και τoν εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεών τους, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς.

Όσον αφορά τις δημόσιες επενδύσεις, το 2013 συμβασιοποιήθηκαν συνολικά 13 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.083.100,05 €.

4.  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Με στόχο την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας και την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών της περιοχής μας συμμετείχαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στις ακόλουθες εκδηλώσεις:
22η Διεθνής επαγγελματική έκθεση τουρισμού «HOLIDAY WORLD», τον Φεβρουάριο στην Πράγα (Τσεχία).
Διεθνής Έκθεση “International Fair of Tourism” τον Φεβρουάριο στο Βελιγράδι (Ρουμανία), όπου διατέθηκε λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκαν, πέραν των μελών της αποστολής και επαγγελματίες του τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία.
Διεθνής έκθεση τουρισμού «Holiday and Spa Expo» τον Φεβρουάριο στη Σόφια (Βουλγαρία).
20η Διεθνής έκθεση τουρισμού “Ταξίδια και Τουρισμός” τον Μάρτιο στη Μόσχα (Ρωσία). Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με περίπτερο, που ήταν διακοσμημένο με αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά θέματα από όλη τη Θεσσαλία στα οποία γίνονταν στοχευμένη προβολή των θεσσαλικών προορισμών (όπως τα παράλια της Λάρισας), των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλίας με ευρωπαϊκούς προορισμούς και γενικότερα των υποδομών της περιοχής.
16η Τουριστική Έκθεση της Κύπρου “ΤΑΞΙΔΙ” 2013 τον Μάιο, με επίκεντρο τον γαστρονομικό τουρισμό.
4η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών & Παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα τον Ιούλιο.
Διεθνής περιπατητική έκθεση «Τournatur» στο Ντύσσελντορφ (Γερμανία) τον Σεπτέμβριο, που αποτέλεσε πόλο έλξης για σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την κεντρική Ευρώπη που αγαπάνε τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον.
Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «TOUR SALON 2013 – Ταξίδια και Τουρισμός» τον Οκτώβριο στο Πόζναν (Πολωνία) με τίτλο «Γύρος του κόσμου σε τρεις ημέρες».
Διεθνής τουριστική έκθεση “World Travel Market 2013” τον Νοέμβριο στο Λονδίνο (Αγγλία).
29η Τουριστική Έκθεση «PHILOXENIA 2013» τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικό βήμα για τον τουρισμό της περιοχής αποτέλεσε η διακρατική συνεργασία μέσω του προγράμματος Leader με την περιοχή Λοζέρ της Γαλλίας, και από την οποία η περιοχή μας αναμένεται να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη για την προώθηση του τουρισμού.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας Λαρισαϊκή αποστολή συμμετείχε τον Ιούλιο στην «Ελληνική Εβδομάδα στο Παρίσι» όπου στον «Οίκο της Λοζέρ», έναν εκθεσιακό χώρο όπου προωθούνται τα προϊόντα της περιοχής Λοζέρ, φιλοξενήθηκε  έκθεση με τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως τυροκομικά, όσπρια, ελιές και λάδι, αρωματικά φυτά, τσίπουρο, κρασί, τραχανάς, χυλοπίτες, μέλι, λικέρ, γλυκά του κουταλιού κ.α. Οι εκδηλώσεις στο μέγαρο της Λοζέρ έτυχαν εκτενούς κάλυψης από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Παρισιού.
Τον Σεπτέμβριο, γαλλική αποστολή περιηγήθηκε, στο πλαίσιο της τριήμερης διαμονής της, από τα παράλια του νομού Λάρισας μέχρι και τον Όλυμπο, σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι ομορφιές της περιοχής μας, που συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Μεικτά συναισθήματα έκπληξης και θαυμασμού δημιουργήθηκαν σε όλη την γαλλική αποστολή, που εκθείασε την πληρότητα της συνολικής περιοχής της Λάρισας ως ταξιδιωτικού προορισμού, εφόσον συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο του θαλασσινού όσο και του ορεινού τοπίου, με «σήμα κατατεθέν» βεβαίως τον Όλυμπο.

Τη χρονιά 2013 διοργανώσαμε σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής περισσότερες από 130 εκδηλώσεις πολιτιστικού, αθλητικού, τουριστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Κορυφαία διοργάνωση και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το τριήμερο «Με θέα το Αιγαίο», μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στα παράλια της Λάρισας στην καρδιά του καλοκαιριού και έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Συμβάλαμε ώστε να φιλοξενηθούν στην πόλη μας τη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού μια πληθώρα αθλητικών διοργανώσεων πανελληνίου βεληνεκούς και όχι μόνο.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το καλοκαίρι, 150 σύνεδροι από 22 χώρες της Ε.Ε. ηλικίας από 15 έως 23 ετών συμμετείχαν στο 4ο Διεθνές Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που φιλοξενήθηκε στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.

5.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για όλη την τριετία, ενεργοποιήσαμε το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους του Νομού μας από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνολικά ωφελήθηκαν 86.000 άτομα.
Το 2013 ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα διανομής τροφίμων 26.000 άτομα.
26.000 συμπολίτες μας απέκτησαν βασικά είδη για το οικογενειακό τραπέζι. Θα ήμασταν ευτυχείς αν δεν χρειαζόταν να γίνει η διανομή τροφίμων, αν οι συμπολίτες μας δεν είχαν απόλυτη ανάγκη τα τρόφιμα. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα μας διαψεύδει
Περισσότερο ικανοποιημένη νιώθω που υλοποιούμε ήδη σημαντικά προγράμματα για την πρόληψη και την υγεία των γυναικών, των νέων μητέρων και άλλων ευπαθών ομάδων.

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Εγκρίθηκαν και υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης ενήλικων συνολικού προϋπολογισμού 1.904.940 ευρώ και από τα οποία ωφελήθηκαν   294 άνεργα άτομα στα εξής θεματικά πεδία:

Τουρισμό
Πρωτογενή τομέα
Πράσινη ανάπτυξη
Νέες τεχνολογίες

Κυρίες και Κύριοι ,

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Μπορούμε όμως ενωμένοι να τα καταφέρουμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά.  Γι’ αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τη στενή και άψογη συνεργασία που είχαμε . Τους Δημάρχους Κιλελέρ κ. Κομήτσα, Λαρισαίων κ. Τζανακούλη , Τεμπών κ. Κολλάτο, Αγιάς κ. Γκουντάρα , Ελασσόνας κ. Πασχόπουλο, Φαρσάλων κ. Καραχάλιο, Τυρνάβου κ. Μαλάκο αλλά και όλους του φορείς και τους πολίτες.

Τους περιφερειακούς μας σύμβουλους , για την βοήθειας τους, τη στήριξη τους και την ουσιαστική συμμέτοχη τους στην όλη προσπάθεια .

Και ιδιαίτερα… Τον Περιφερειάρχη μας, τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ακούραστα εργάστηκε και εργάζεται – με όραμα και στόχευση – για την ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας . Ο οποίος κατάφερε να οικοδομήσει μια Περιφέρεια της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας . Με τον οποίο καταφέραμε να οικοδομήσουμε μια σχέση δημιουργίας και μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού.

Κυρίες και Κύριοι ,

Η προσπάθεια συνεχίζεται.  Και συνεχίζεται με το ίδιο πάθος, από όλους μας. Γιατί για μας η προσπάθεια στήριξης της κοινωνίας μας , η στήριξη του κάθε πολίτη είναι καθημερινός αγώνας.  Ένας αγώνας που τον δίνουμε όλοι μαζί!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s