Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής

Agorastos_apol2«Εμείς εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν δίνουμε πολιτική μάχη κάθε φορά που είναι εκλογές. Δίνουμε πολιτική μάχη καθημερινά, στον τόπο μας και εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις, στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και κάθε οικογένειας του τόπου μας».
―Κώστας Αγοραστός

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31/1/2014 η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής.  Ο Κώστας Αγοραστός, στα πλαίσια της παρουσίασης του απολογισμού ανέφερε: «Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο υπαρκτό, χειροπιαστό, αδιάψευστο. Το έργο αυτό που σας έχει διανεμηθεί, είναι έργο όλων των Θεσσαλών. Δεν είναι έργο ούτε της περιφερειακής αρχής ούτε του περιφερειάρχη, αλλά έργο όλων, έργο της Θεσσαλίας, για αυτό θα ήθελα ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους ανθρώπους οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, και όλους όσοι συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό.»

Ο Περιφερειάρχης συνέχισε σημειώνοντας «Τι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε;
– Μείωση του προσωπικού μας. Το 1/3 του προσωπικού σε σύγκριση με τις παλιές νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις συνταξιοδοτήθηκε·
– Πήραμε πολύ λιγότερα χρήματα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους·
– Σε ότι αφορά την κοινωνία: περικόπηκαν μισθοί, δημιουργήθηκε ένα κλίμα φοβίας, αγωνίας, αβεβαιότητας, ρευστότητας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην ελληνική κοινωνία.

Παρόλα αυτά, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, εργαστήκαμε, συνεργαστήκαμε και πετύχαμε. Πετύχαμε γιατί πάνω από όλα θέσαμε το εμείς και όχι το εγώ. Πετύχαμε γιατί αποκτήσαμε συνέπεια και σήμερα παρουσιάζουμε εδώ τα αποτελέσματα. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σε αλλαγές, γιατί εμείς από την αρχή είπαμε ότι διεκδικούμε το δικαίωμα στο λάθος, αλλά δεν διεκδικούμε το δικαίωμα στην απραξία, στην ατολμία, στην δειλία των αποφάσεων, ούτε στη μετακύλιση ευθυνών, ούτε στην παραγωγή, που ίσχυε μέχρι σήμερα, της μετακύλισης των ευθυνών.»

Apolog_2
Η απολογιστική παρουσίαση περιλάμβανε αναλυτικά στοιχεία για όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της Περιφέρειας και κρίθηκε ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Στο ακροατήριο βρέθηκαν κυρίως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι από τον χώρο της υγείας, της εκπαίδευσης, της αρχαιολογίας, του τουρισμού, και των κοινωνικών και επαγγελματικών συλλόγων. άνθρωποι δηλαδή που ήταν συμμέτοχοι σε έργα και δράσεις και που είδαν χειροπιαστό έργο να προκύπτει από την κοινή προσπάθεια.

«Σ’ αυτές τις μάχες και πολλές άλλες ακόμα, θέλουμε κι είναι μαζί μας ολόκληρη η κοινωνία της Θεσσαλίας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι εμείς οι Θεσσαλοί αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά», κατέληξε ο Κώστας Αγοραστός.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s