Ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων μέσω Leader με συμβάσεις ύψους 1,3 εκ ευρώ

P1010234Συμβάσεις ύψους 1.310.364 εκ. ευρώ, υπέγραψε στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader για Ιδιωτικές επενδύσεις η Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader – Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε επενδυτές είτε να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις, είτε να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες.
Μέσω του προγράμματος Leader ενισχύεται η τοπική επιχειρηματικότητα και κατ΄ επέκταση η οικονομία της περιοχής και μάλιστα σε μία περίοδο που η ροή χρηματοδοτικών εργαλείων προς τον επιχειρηματικό κλάδο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, ως αποτέλεσμα και της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης.
Τα 24 έργα που εντάχθηκαν σε αυτή την προκήρυξη είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.248.228,24€ και Δημόσιας Δαπάνης 2.124.114,12 ευρώ.
Οι έξι προτάσεις που συμβασιοποιήθηκαν αφορούν αναλυτικά σε ίδρυση επιχείρησης διαλογής – τυποποίησης οσπρίων, σε μετεγκατάσταση επιχείρησης αποθήκευσης γεωργικών προϊόντων και προμήθεια εκσυγχρονισμένου εξοπλισμού, σε εκσυγχρονισμό επιχείρησης παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, σε ίδρυση μονάδας παράγωγης και εμπορίας καυσόξυλων, σε ίδρυση μονάδας κατασκευής γεωργικών και κτηνοτροφικών μηχανημάτων και σε ίδρυση εστιατορίου.
Σε σχετική δήλωση, η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε: «Το Πρόγραμμα Leader, που υλοποιεί η ΑΕΝΟΛ, δίνει τη δυνατότητα σε νέους επενδυτές να προχωρήσουν είτε στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων είτε στον εκσυγχρονισμό πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων κι εξοπλισμού, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά. Καλούμε τους υποψήφιους επενδυτές να υποβάλλουν έγκαιρα τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο της 4ης Προκήρυξης του Προγράμματος Leader».
Στο μεταξύ, λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2014, μετά και την παράταση που πήρε, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την 4η προκήρυξη του Προγράμματος Leader, που αφορά τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές επενδύσεις.
Η πρόσκληση και τα Παραρτήματα αυτής διατίθενται στα γραφεία της ΑΕΝΟΛ, Δημάρχου Βλαχοδήμου 1, Ελασσόνα, τηλ. 24930-24222, 25047 και Σωκράτους 111, Λάρισα τηλ. 2410-284696, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΟΛ.: www.aenol.gr

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s