Να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθηση μας και να σταθούμε ξανά όρθιοι

almaΚάθε Πρωτοχρονιά είναι μια συμβολική επανεκκίνηση για όλους μας και κάθε νέος χρόνος ξεκινά με προσδοκίες, ιδίως σε μια περίοδο, όπως η σημερινή. Το μεγάλο μας πρόβλημα – και το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας τη νέα χρονιά- είναι να ξαναβρούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Να θυμηθούμε ξανά ποιοι είμαστε . Να πιστέψουμε ότι –παρά τα λάθη μας- εξακολουθούμε να είμαστε ένας ανεπτυγμένος λαός της Ευρώπης, με στρατηγική γεωγραφική θέση και με πολύ καλές δυνατότητες σε τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η ποιοτική αγροτική παραγωγή και οι νέες τεχνολογίες, που μπορούν να μας καταστήσουν αυτοδύναμους οικονομικά και αξιόπιστους σε παγκόσμιο επίπεδο.Η καταστροφολογία, η μιζέρια, η γκρίνια, η παραίτηση δεν μας ταιριάζουν.
Εύχομαι το 2014 να σταθούμε στα πόδια μας και να τραβήξουμε μπροστά παλεύοντας κάθε μέρα για μια Ελλάδα δίκαιη, σύγχρονη, ικανή να παράγει ανάπτυξη που είναι και ο μόνος τρόπος για να χτυπηθεί το νούμερο ένα πρόβλημα μας που είναι η ανεργία.
Εύχομαι ο λαικισμός, το εμπόριο ελπίδας και οι ανυπόστατες υποσχέσεις να σταματήσουν εδώ και τώρα.
Εύχομαι να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Να έχουμε καθαρό μυαλό και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, καθημερινά και όπου μπορούμε, μέχρι να βρούμε ξανά όλοι μαζί τον βηματισμό μας.
Σε ό,τι αφορά το Νομό μας και τη Λάρισα ειδικότερα, εύχομαι να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας με καθαρό μυαλό και να φανούν εδώ τα πρώτα σημάδια αλλαγής της νοοτροπίας μας. Ήδη, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση .
Είμαστε μια κοινωνία δυναμική, εξωστρεφής, με ποιότητα ανθρώπων. Έχουμε πραγματικά μορφωμένο κόσμο, ειδικά στις νέες γενιές, έχουμε σοβαρούς ανθρώπους σε όλα τα πεδία της επιστήμης, έχουμε δυναμικούς επιχειρηματίες, έχουμε παραγωγικές δυνάμεις ικανές να κάνουν θαύματα και να πάνε τον τόπο μπροστά.
Κι επειδή το 2014 είναι χρονιά ευρωπαικών και αυτοδιοικητικών εκλογών εύχομαι η ψήφος για την Ευρώπη να είναι μια ψήφος με πίστη στην ιδέα της Ευρώπης…Η ψήφος για την Περιφέρεια να είναι μια ψήφος ώθησης ενός αναπτυξιακού οράματος…Κι η ψήφος για την Πόλη μας μια αφετηρία για την ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητάς της…Εύχομαι όλοι, από τις πολιτικές ηγεσίες μέχρι τον τελευταίο πολίτη, να διαμορφώσουμε ένα νέο κίνημα αισιοδοξίας και εξωστρέφειας που μπορεί να παρασύρει τη χώρα προς τα πάνω.
Οι ευχές που συνοδεύουν κάθε νέα αρχή, είναι στο χέρι μας να γίνουν πραγματικότητα. Αρκεί να βάζουν ρεαλιστικούς στόχους. Μπορούμε; Φυσικά και μπορούμε!
Καλή χρονιά!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s