Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων

d2359aΜία ξεχωριστή υποδοχή επεφύλαξαν οι μαθητές και το προσωπικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Λάρισας,στους Αγίους Αναργύρους, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφτηκαν το σχολείο για να προσφέρουν μία νότα χαράς στους μαθητές με τη διανομή δώρων και να περάσουν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Οι μαθητές παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, απήγγειλαν ποιήματα και δημιούργησαν μία υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους, εντυπωσιάζοντας τους γονείς, τους φίλους τους και όλους τους παρευρισκόμενους.
Μιλώντας για το έργο του Σχολείου, η διευθύντρια κ. Αντιγόνη Παληκαρά, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για τα εργαστήρια Χειροτεχνίας, Ανθοκομίας και Αυτόνομης Διαβίωσης που λειτουργούν και δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες που τους βοηθούν να ενταχθούν στην κοινωνία ως ισότιμα μέλη, ως χρήσιμοι κι ενεργοί πολίτες. Η Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε:
“Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρακολουθήσαμε την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών. Το έργο που παράγεται στο σχολείο σας είναι πραγματικά σημαντικό και η προσπάθεια όλων σας, μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων, αξιέπαινη. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι στις γιορτές, παρά τα προσωπικά μας προβλήματα, είμαστε πάνω απ΄ όλα άνθρωποι και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με τα παιδιά. Οι οικονομικές δυσκολίες των καιρών δεν αποτελούν δικαιολογία, αλλά αντίθετα μας «πεισμώνουν» για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και να ενισχύσουμε έστω και με τους περιορισμένους πόρους που διαθέτουμε, τις κοινωνικές δομές. Είμαστε δίπλα σας και το αποδείξαμε με το μεγαλύτερο πρόγραμμα εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία. Όσον αφορά στο κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει το σχολείο σας, να είστε σίγουροι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του”. 
Τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν οι κυρίες της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης κυρίες Βασιλική Φώλια, Ελένη Κατσαούνη, Βικτωρία Λάππα, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Μάγδα Βουκαλίδου, Ελένη Κατσαντώνη και Ελένη Αστάρα.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s