“Ξεδιψούν” Αρμένιο, Μέλισσα και Λοφίσκος

d2316a“Με τη σημερινή ένταξη του έργου λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, που αφορά την ύδρευση για τους οικισμούς Μέλισσα, Αρμένιο και Λοφίσκο” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου. “Εν έτει 2013 οι οικισμοί αυτοί ελάμβαναν πόσιμο νερό με υδροφόρες. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς χάρη στη στενή συνεργασία μας με το δήμο Κιλελέρ και χάρη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μπορέσαμε να ωριμάσουμε αυτό το έργο και να ενταχθεί με απόφαση του περιφερειάρχη στο ΕΣΠΑ. Έτσι δίνουμε λύση σε σημαντικά προβλήματα”.

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων Αρμενίου, Μέλισσας και Λοφίσκου δίνει ένα νέο έργο προϋπολογισμού 1.317.330,00 ευρώ, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία».
Το έργο αφορά στην ανόρυξη δύο νέων υδρευτικών γεωτρήσεων οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τις υδρευτικές ανάγκες των οικισμών Μέλισσας, Λοφίσκου και Αρμενίου, την κατασκευή μιας δίδυμης κυκλικής δεξαμενής συλλογής των υδάτων συνολικού όγκου 500m3 καθώς και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς του νερού προς τον υδατόπυργο Αρμενίου (μήκους 7.825 μέτρων) και Μέλισσας (μήκους 9.820 μέτρων).
Σημειώνεται, ότι οι τρέχουσες υδρευτικές ανάγκες των οικισμών καλύπτονται με τη διανομή πόσιμου νερού από υδροφόρα του Δήμου λόγω μη καταλληλότητας του νερού των υφιστάμενων γεωτρήσεων για ανθρώπινη κατανάλωση με υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στη Μέλισσα και χρωμίου στο Αρμένιο. Η χωροθέτηση των δύο νέων γεωτρήσεων βασίστηκε μεταξύ άλλων στα ευρήματα σχετικής μελέτης και αναλύσεων που εκπονήθηκαν από το διαπιστευμένο εργαστήριο ανάλυσης υδάτων του ΙΓΜΕ. Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει το έργο στις 2 νέες γεωτρήσεις και μετά την ολοκλήρωσή του θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής των δικτύων και δεξαμενών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s