Όαση πρασίνου 5 στρεμμάτων στη «Χρυσαλλίδα» της Αγιάς

Μια όαση πρασίνου έκτασης 5 στρεμμάτων στην περιοχή της Χρυσαλλίδας απολαμβάνουν πλέον οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αγιάς, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανάπλαση μιας περιοχής που μέχρι πρότινος ήταν αδιαμόρφωτη.d2298a
Το έργο αφορούσε την προστασία- περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής Χρυσαλλίδας της Κοινότητας Αγιάς του Δήμου Αγιάς, έκτασης 5.182,72τ.μ. και περιελάμβανε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων δασικής αναψυχής και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Εντάσσεται δε στα έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης περιοχών σε οικισμούς της Θεσσαλίας. Στην περιοχή δημιουργήθηκε πάρκο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με προσβάσεις και για ΑμΕΑ, ποδηλατοδρόμους, οδούς περιπάτου κατά μήκος του ρέματος, χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμους, κήπους, κ.α. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής:
“Οι παρεμβάσεις μας για την αναβάθμιση της περιοχής «Χρυσαλλίδας» οδήγησαν στη δημιουργία ενός συνόλου θεματικών πάρκων, που πέρα από τα προφανή οφέλη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της επαφής με τη φύση, για ποδηλάτες, περιπατητές, αφορά όλους τους πολίτες. Είναι ένα έργο που συμβάλλει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων ήπιων μορφών τουρισμού και βασικής αναψυχής. Ταυτόχρονα, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη δημιουργία εκείνων των υποδομών που θα διευκολύνουν την εύκολη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Με την ολοκλήρωση του θεματικού πάρκου, και σε συνδυασμό με τον πολυδύναμο πολιτιστικό – συνεδριακό χώρο «Χρυσαλλίδα» παραδίδουμε πλέον ένα σύνολο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, πολιτιστικών – περιβαλλοντικών, στον δήμο Αγιάς προς όφελος των πολιτών”.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s