Ανακατασκευάζεται η λεωφόρος Καραμανλή

karamanlhΛύση σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λάρισας στον τομέα της οδικής ασφάλειας, δίνει η ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων για την αναμόρφωση ενός σημαντικού τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή και συγκεκριμένα από τον κόμβο του 303 ΠΕΒ έως την αερογέφυρα των σιδηροδρομικών γραμμών.
Πρόκειται για ένα έργο η υλοποίηση του οποίου αποτελεί ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η παλιά εθνική οδός μετά την κατασκευήτου ΠΑΘΕ, αστικοποιήθηκε, χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ασφαλείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ζωή και η επικοινωνία των κατοίκων των συνοικιών, που βρίσκονται εκατέρωθεν, αλλά και πληθώρα ατυχημάτων και δυστυχημάτων όλα αυτά τα χρόνια. Στη μελέτη πέραν όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία έχει σχεδιαστεί και απ’ τις δυο πλευρές του δρόμου, παράπλευρο δίκτυο πλάτους πέντε μέτρων, για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων και των ιδιοκτησιών.
“Εντάσσουμε ένα σημαντικό έργο ασφάλειας για τις ανθρώπινες κοινότητες, για τους Λαρισαίους και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου είναι το πιο επικίνδυνο σε όλο το μήκος της λεωφόρου Καραμανλή, για το οποίο μετά από προσπάθεια αλλά και την τελευταία επικαιροποίηση του ΕΣΠΑ καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια ώστε να υλοποιηθεί και πλέον ο νέος δρόμος, που δημιουργείται, είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος δυο κατευθύνσεων και διπλής κυκλοφορίας” δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.
Η Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως “Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τη Λάρισα καθώς ένας δρόμος στον οποίο θρηνήσαμε και θρηνούμε ανθρώπινες ζωές μπαίνει στην τελική ευθεία. Μέχρι και πριν από λίγο καιρό κανείς δεν πίστευε ότι η λεωφόρος Καραμαλή θα μπει στη φάση της υλοποίησης. Πλέον οι πολίτες θα έχουν αυτό που δικαιούνται, έναν δρόμο ασφαλή, σύγχρονο, που θα αναμορφώσει ριζικά την γύρω περιοχή προς το καλύτερο. Έτσι τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα μπορούν πλέον να κινούνται με ασφάλεια. Η ένταξη αυτού του έργου δίνει για μία ακόμη φορά το στίγμα πως όταν κάποιος επιμένει και προσπαθεί τελικά τα καταφέρνει”.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s